Jäseneksi liittyminen

Asteriski ry:llä on kahdenlaisia jäseniä: Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten (TIVIA) jäseniä ja paikallisjäseniä. Olit sitten opiskelija tai et, voit itse valita tavan jolla jäseneksi liityt. Jäsenyys tarjoaa etuja, joilla voit ottaa enemmän irti vapaa-ajastasi ja opinnoistasi. Lue lisää Asteriskin jäsenistä eli riskeistä ja esim. uusien opiskelijoiden pisteistä kohdasta Riskeys.

Jäsenmaksua vastaan saat seuraavia etuja

jasenyys.jpg

 • Opintomonisteet edullisesti
 • Alennusta toimistolla myytävistä tuotteista (esim. T-paita ja haalarimerkit).
 • Alennusta Asteriskin tapahtumien osallistumismaksuista.
 • Vapaan pääsyn tiettyihin tapahtumiin. Joskus osallistumisoikeus on vain jäsenillä.
 • Tuet toimiston ylläpitoa (esim. lehtitilaukset ja tietokoneiden ylläpito).
 • Mahdollistat yhdistyksen toiminnan, jotta voimme palvella paremmin jäseniämme eli sinua.
 • Kulkuoikeuden Asteriskin toimistolle
 • Lisäksi olet oikeutettu uusin etuihin, joita pyrimme hankkimaan jäsenillemme.

Miten sitten voit liittyä tähän aktiiviseen ainejärjestään? Se on helppoa:

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten jäsenyys

Asteriski kuuluu jäsenyhdistyksenä Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:hyn, joka on valtakunnallinen ja puolueeton tietotekniikka-alalla toimivien yhdistysten yhteistyöjärjestä. TIVIA:n kautta jäseneksi liittyminen tarjoaa monipuolisemmat edut kuin paikallisjäsenenä oleminen.

Normaalien etujen lisäksi TIVIA:n jäsen saa

 • Kerran kuussa ilmestyvän ICT-kanava -lehden
 • Pienellä lisähinnalla yhden omavalintaisen lehden: Tivi, Mikrobitti ja Turvallisuus & Riskienhallinta printtinä tai digitaalisena. Lisätietoa lehtieduista Tivian sivuilla.
 • Kaikki muut TIVIA:n jäsenedut, esimerkiksi alennuksia alan kirjallisuudesta.

TIVIA:n perusjäsenmaksu (jäsenmaksut vuonna 2015) nuorelta opiskelijajäseneltä on 19 euroa, aikuisopiskelijalta 50 euroa ja muilta 58 euroa. Lisälehden sisältävä jäsenmaksu on nuorelta opiskelijajäseneltä 55 euroa, aikuisopiskelijalta 99 euroa ja muilta 108 euroa. HUOM. Jotta saat jäsenyyden nuoren opiskelijäsenen hintaan tulee sinun täyttää seuraavat kriteerit:

 • Päätoiminen päiväopiskelija
 • Korkeintaan 28-vuotias
 • Alennusta voi saada enintään 7 vuoden ajan

TIVIA:n jäseneksi liityt seuraavasti:

Täytä jäsenkaavake. Tuutorisi tai kuka tahansa hallituksen jäsen voi auttaa sinua tarvittaessa lomakkeen täyttämisessä.

Täytettyäsi kaavakkeen, tulosta se ja palauta se Asteriskin toimistoon, jolloin jäsenvastaavamme (vpj) voi tarkistaa mahdolliset opiskelijajäsenet. Todistusta varten ota mukaasi opiskelijakorttisi. Mikäli lähetät hakemuksen suoraan liittoon, sinun on liitettävä mukaan opiskelijatodistus. Todistuksen saat esimerkiksi yliopiston opiskelijapalveluista.

Maksa jäsenmaksu. TIVIA lähettää sinulle jonkin ajan kuluttua liittymisestäsi viitepankkisiirtolomakkeen jolla maksat jäsenmaksun.

Nouda Asteriskin jäsentarrasi. Asteriskin jäsenyyden voit todistaa jäsentarralla, jonka saat toimistosta. Tarran saat, kun olet suorittanut TIVIA:n jäsenmaksun. Maksun suorittamisen voimme tarkistaa suoraan netistä, joten et tarvitse mukaasi mitään erillistä todistusta.

Paikallisjäsenyys

Toinen tapa liittyä Asteriskin jäseneksi on liittyä paikallisjäseneksi. Paikallisjäsen on oikeutettu kaikkiin normaaleihin etuihin, mutta ei TIVIA:n jäsenetuihin. Paikallisjäsenmaksu on tällä hetkellä 5 euroa/vuosi. Liittymismaksua ei ole. Paikallisjäseneksi voit liittyä täyttämällä jäsenhakemuksen, jonka voit noutaa toimistolta. Jäsenmaksun yhteydessä saat tarran opiskelijakorttiisi jolla todistat jäsenyytesi.

Jäsenmaksusi voit maksaa myös tilisiirtona hakemalla jäsenrekisteristä maksutietosi (viitenumeron ja tilinumeron.) Tilimaksuissa tulee maksun saapumiseen varata noin viikko aikaa, jonka jälkeen voit hakea jäsentarrasi toimistolta.