File-lehti: IT-opiskelijan äänitorvi

File on Turun yliopiston informaatioteknologian laitoksen kahden ainejärjestön, Asteriskin ja Digitin, yhteinen ainejärjestölehti ja pää-äänenkannattaja. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Tämän lisäksi lehdestä ilmestyy kesän alussa uusille opiskelijoille lähetettävä Pilttinumero.

File sisältää kaikkea mitä itseään kunnioittavan ainejärjestölehden tuleekin: ajankohtaisia juttuja, opiskeluasiaa, raportteja ainejärjestöjen tapahtumista, kolumneja päivänpolttavista aiheista ja tietenkin rutikuivaa nörttihuumoria.

File-lehteä on vuoden 2008 alusta alkaen voinut lukea myös IT-laitoksen kirjastossa sekä yliopiston pääkirjaston lehtihuoneessa. Tämä lisäksi Fileä lähetetään yliopiston ulkopuolelle muihin yliopistoihin, jotta muutkin IT-opiskelijat saisivat tietää mitä Turussa puuhataan.

Filen esittely ja mainoshinnasto mainostajille (PDF-muodossa)

Toimitus

Filen ilmestymisestä vastaa kaksi päätoimittajaa, yksi Asteriskista ja yksi Digitistä. Päätoimittaja valitaan syyskokouksessa vuodeksi kerrallaan. Päätoimittajien tehtävänä on mm. organisoida lehden tekoa, houkutella ihmisiä kirjoittamaan artikkeleita ja potkia heitä lähettämään juttunsa toimitukseen ennen lehden menoa painoon.

Apunaan päätoimittajilla on vaihtelevan kokoinen File-toimikunta, jonka jäsenet myös valitaan Asteriskin ja Digitin syyskokouksissa. Toimikuntalaiset auttavat ideoimaan lehden sisältöä ja kirjoittelevat siinä sivussa sekalaisia juttuja lehteen.

Sähköposti:
file[ät]utu.fi

Avustajat

Toimikunnan lisäksi Filen parissa häärää sekalainen joukko enemmän tai vähemmän asialleen omistautuneita avustajia, jotka kirjoittavat artikkeleita, piirtävät kuvia tai napsivat valokuvia lehteen. Lehden teossa voi avustaa kuka tahansa, vaikka sinä! Avustajaksi ryhtyminen ei velvoita mihinkään, he ovat käytännössä vain joukko ihmisiä, joilta päätoimittaja voi kysellä halukkuutta juttujen tekemiseen. Jos siis kirjoittaminen on sydäntäsi lähellä, tai jos tunnet olevasi kotonasi grafiikkaa tuottaessasi tai kameran takana, ota ihmeessä yhteyttä!

Oletko piltti? Siinä tapauksessa paranna mahdollisuuksiasi Kunniapiltin titteliin ja haali rutkasti lisäpisteitä osallistumalla File-lehden tekoon. Samalla saat kokemusta toimikuntatyöstä ja saat nimesi julki lehden sivuille.

Mainostajat

File tarjoaa yrityksille mainion rekrytointikanavan, kun yritys etsii uutta verta henkilöstöönsä tai ihan vain diplomityön tai gradun tekijää. File tarjoaa yrityksille myös kanavan saattaa uudet tuotteensa tai palvelunsa laajemman ihmismassan tietoisuuteen. File tarjoaa yrityksille mainostilaa erittäin huokeaan hintaan.

Arkisto

Mikäli silmiäsi polttaa päästä lukemaan, mitä vanhempiin File-lehtiin on aikoinaan kirjoiteltu ja taiteiltu, kurkkaa File-arkistoon.