Riskin jäsenet

riskeja.jpgAsteriskin jäseniä kutsutaan riskeiksi. Jäsenkuntamme koostuu niin opiskelijoista, valmistuneista kuin vain toiminnastamme kiinnostuneista ihmisistäkin. Yhdistävänä tekijänä on mielenkiinto IT-alaa kohtaan. Parhaiten Riskit tietenkin bongaa vihreistä haalareista.

Riskit ovat erittäin aktiivista porukkaa ja heitä tapaakin monissa yliopiston tapahtumissa. Onpa moni heistä päässyt luottamustehtäviinkin niin yliopiston kuin ylioppilaskunnankin toimissa. Riskeihin voit myös tutustua esimerkiksi #asteriski-kanavalla, jolla keskustelu on vilkasta ympäri vuorokauden. Voit myös tulla käymään toimistolla, jonne olet tervetullut vaikka et jäsen vielä olisikaan.

Oikeana Miniriskinä/Asteriskina tarvitset tietysti myös Asteriskin näkyvimmät tuntomerkit: ihanan ruohonvihreän haalarin ja kangasmerkin. Haalarit hankitaan yleensä porukalla, mutta kangasmerkkejä voit ostaa toimistolta. Näin sinun on helppo tunnistaa suurissa bileissä opiskelutoverisi, varsinkin vanhemmat vuosikurssilaiset. Mutta varo Asteriskiksi naamioituneita muukalaisia!

Lisää tietoa jäseneksi liittymisestä löydät täältä tai tulemalla käymään toimistolla ja kiskomalla jotakuta hallituksen jäsentä hihasta.

Miniriskeys

Unohtakaa teekkareiden fuksi-leikit, tässä on tosi kyseessä! Herra ties kuinka monena vuonna piltit ovat tavanneet MiniRiski-sääntöjänsä ja jännänneet pikkujouluissa tapahtuvaa juhlallista kastetta asteriskiksi.

MiniRiskistä kun puhutaan, voidaan heti kättelyssä unohtaa kaikenmaailman puhdistusjauheet ja muut hörhötykset. MiniRiskihän on ensimmäisen vuoden opiskelija, piltti! Ja MiniRiskinähän piltti pysyykin, kunnes on kerännyt vähintään tuhat Pilttipistettä mitä erilaisimmissa koitoksissa. Juhlallinen kaste asteriskiksi tapahtuu perinteisesti Asteriskin pikkujouluissa "kohtalon katkeran kalkin" ryydittämänä. Ja totta kai parhaiten suoriutunut piltti palkitaan! Ennätys on tällä hetkellä Olli "Koskivaari" Koskivaaralla (vk.-09), yli 12 000 pistettä. Pikkujouluissa on nähty myös monen vanhemman opiskelijan joutuneen pilttikasteen eteen juuri, kun he luulivat päässeensä pälkähästä.

Pilttipisteet

MiniRiski kerää Pilttipassiinsa arvokkaita pilttipisteitä. Töppäillessään hän vastaavasti saa miinuksia (onneksi pisteiden antajat ovat helposti lahjottavissa). Pisteitä saavat antaa vain ja ainoastaan tuutorit ja hallituslaiset sekä Filen päätoimittaja. Pisteitä jaetaan pääasiassa pistetaulukon perusteella, mutta omaa harkintaa käytetään tarvittaesa myös. Lisäksi on mahdollista kerätä pisteitä taulukon ulkopuolisilla toimilla.

Vakavasti ottaen MiniRiski-instituutio ei ole olemassa pelkästään vanhempien opiskelijoiden huviksi, vaan sillä on tarkoitus saada uusia pilttejä rohkeasti mukaan ainejärjestötoiminnan kaikilla saroilla. Tervetuloa joukkoon!

Senioriskit

Senioriskit (tai Ikiriskit) ovat valmistuneita tai vähintään n. vuoden opiskelijoita. Ikiriski-toiminnan ideana on koota yhteen vanhat Asteriskit, sekä pitää suhteita yllä nykyisiin Asteriskeihin. Ikiriskeille on myös oma postituslistansa, jonka tarkoituksena on välittää tietoa tärkeimmistä tapahtumista (esim. vuosijuhlat). Listalle voi liittyä tai siltä poistua tällä sivulla.

Listalla ei valitettavasti voi keskustella, mutta kommentteja voi lähettää Asteriskin hallitukselle osoitteeseen asteriski[ät]utu.fi.

Lemminkäisenkierros

Lemminkäisenkierros on Asteriski ry:n oma juomapeli, joka koostuu pääsääntöisesti pelilaudasta ja sen lisätarvikkeista. Peliä on perinteisesti pelattu Synergiassa ja muissa eriäätin riskihenkisissä tapahtumissa. Lemminkäisenkierroksen sääntöjä voit lukea täältä.