WIDE – Open Source Science -haastekilpailu

  • 06.10.2018
  •  
  • 0 kommenttia

Hei opiskelija!

Kiinnostaako tieteen avoimuus tai avoimen datan parissa työskentely? Haluatko lähteä toteuttamaan ratkaisuja, joista muutkin voivat hyötyä?

Hae mukaan innostavaan WIDE – Open Source Science -haastekilpailuun. WIDE on kolmipäiväinen tapahtuma, jossa kilpailijat kehittävät ratkaisuja avoimen tieteen toimintamallien edistämiseksi. Tämän uudenlaisen ja monitieteellisen haastekilpailun haku on päättymässä pian!

Tapahtuma järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston tietotekniikkapalveluiden, Kansalliskirjaston sekä CSC:n kanssa, ja on tarkoitettu niille, joiden mielestä tiede kuuluu kaikille—niille, joiden mielestä sen tulee olla ilmaista, läpinäkyvää, helposti saavutettavaa ja mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa. Oletko sinä yksi heistä?

WIDE koostuu kahdesta osa-alueesta: ohjelmointiin, tilastoanalyysiin ja avoimeen dataan tarttuvasta hackathon-haasteesta, sekä monitieteisestä avoimen tieteen edistämiseen keskittyvästä haasteesta. Hackathonissa kilpailijoilla on käytössään Kansalliskirjaston avoimia rajapintoja, ja lopulliset ohjelmointiratkaisut jaetaan avoimen periaatteen mukaisesti julkiseen GitHub-resurssiin, josta kuka tahansa voi myöhemmin hyödyntää niitä.

26. – 28.10. Leipätehdas Helsingin Kalliossa muuttuu ideapajaksi, jossa kilpailijoita myös sparraavat tietotekniikka-alan sekä avoimen tieteen asiantuntijat ja mentorit. Intensiivinen ja inspiroiva viikonloppu päättyy finaaliin, jossa palkintoina kummallekin haasteelle on 2500 euron vapaavalintaiset lahjakortit.

Tiede kuuluu kaikille. Hae siis mukaan nyt, ja tule luomaan väyliä kohti aidosti avointa tiedettä: http://thinkcompany.fi/wide
Facebook: https://www.facebook.com/events/308798243237140/

MITÄ: WIDE – Open Source Science kolmipäiväinen avoimen tieteen haastekilpailu
MISSÄ: Leipätehdas, Kaikukatu 4, 0530, Helsinki
MILLOIN: 26.-28.10.
PALKINNOT: 2500 euron arvoinen vapaavalintainen lahjakortti/haastekilpailu