Asteriski viikko 40 & mailikooste

 • 29.09.2019
 •  
 • 0 kommenttia

Hyvää alkavaa viikkoa kaikki riskit ja riskinmieliset! Yhteistoiminnan riemujuhla ATK-YTP lähestyy, ja muistutankin kaikkia myöhäilijöitä melko lyhyestä ilmoittautumisaikaikkunasta, joka sulkeutuu jo huomenna klo 18.

Myös Asteriskin collegepaitatilaus sulkeutuu, vielä on aamukolmeen asti aikaa ostaa omasi!

Opinto-opasta Chromella selaileville on tiedossa ilouutinen: intrasta voi nykyään ladata Chrome-lisäosan, joka mahdollistaa opinto-oppaan rakenteiden avaamisen ja sulkemisen ja joka sisältää muita käyttömukavuutta lisääviä ominaisuuksia. Lisäosa löytyy myös Chromen webstoresta.

Maanantai 30.9.

 • Hybridiaanin standi Agoran aulassa klo 11-14!
 • TEK Agoran aulassa klo 13-15!!
 • ATK-YTP ilmo sulkeutuu klo 18
 • Lautapelikerho / Board games poikkeuksellisesti @Q-talo klo 18-22

Tiistai 1.10.

Torstai 3.10.

 • CampusSport Cup jalkapallo (Asteriski&Digit vs. T-klubi Predators) klo 14
 • CampusSport Cup jalkapallo, aiemman tulokssesta riippuen pronssipeli klo 16 tai loppuottelu klo 17

Sunnuntai 6.10.

 • Liikuntavuoro klo 13-15 @Educarium
 • Big Brother -kerho klo 21-22:30 @Toimisto

Koosteen aiheet:

 • Muusa ry: halvat kirjamessuliput!
 • Opexin ja Indexin yhteistyöbileet 3.10.
 • WeSeaChallenge ideointikilpailu. WeSeaChallenge open idea competition 1.10. – 4.12.2019

Muusa ry: halvat kirjamessuliput!

Hei!

Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden ainejärjestö Muusa ry myy jälleen lippuja Turun kirjamessuille!

Tule ostamaan omasi edulliseen hintaan 8€. Muusa ry:n jäsenille hinta on vain 6 € (korkeintaan 3 jäsenhintaista lippua / ostaja). Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Myymme lippuja kaikille halukkaille niin kauan kuin lippuja riittää. Sinun ei siis tarvitse olla opiskelija ostaaksesi meiltä lipun. Tuo samalla kaverisikin ostoksille!

Ma 30.9. klo 10.30 – 14.00
Ke 2.10. klo 10.30 – 14.00
To 3.10. klo 10.30 – 14.0

Ostettuasi lipun, tule moikkaamaan Muusaa messupisteelle A45 perjantaista sunnuntaihin sekä kuuntelemaan kiinnostavaa seminaariamme lauantaina 5.10. klo 12.40 – 13.40 Jukola-ohjelmatilaan!

Seminaarimme tapahtuma: https://www.facebook.com/events/480600349160338/


Opexin ja Indexin yhteistyöbileet 3.10.

Syksy saapuu ja niin myös Oktoberfestikin!!

Niin kuin jokainen varmasti tietää, me opiskelijat ollaan kansainvälistä sakkia. Ollaan jopa monet käyty excursioillakin! Syksy kaipaa siis höysteeksi tätä kuuluisaa kansainvälisyyttä. Alkavaa pimeyttä valaisee huikeat Indexin ja Opexin Oktoberfest -yhteistyöbileet!!

Oktoberfest on olutfestivaali, joka pidetään joka vuosi Munchenissä, tänä vuonna se kuitenkin pidetään Heidi’s Bier Barissa. Legendan mukaan Oktoberfesteillä nautitaan 7,7 miljoonaa litraa olutta. (Wikipedia 2019.) Oktoberfest-bileissä onkin luvassa paljon huuruisia juomia ja hulvatonta hauskanpitoa opiskelijaystävälliseen hintaan. Bileet pidetään teemaan sopivasti Heidi’s Bier barissa, jossa kyseisille festivaaleille perinteinen pöydillä tanssiminen on kerrankin sallittua!

Joten pue päällesi bilevehkeet tai perinteinen saksalainen kansanasusi ja suuntaa kohti Heidi’s Bier baarin olutta notkuvia tiskejä 3.10.

MITÄ: Oktoberfest -bileet
MISSÄ: Heidi`s Bier Bar
MILLOIN: 3.10. klo 22 ->
KUI PALJO: 3 €
MIKSI: poikkitieteellisyys, kansainvälisyys, olut, mitä näit ny o

Linkki bileisiin: https://www.facebook.com/events/3543656748996360/


WeSeaChallenge 1.10-4.12.2019

English below.

WeSeaChallenge on avoin ideakilpailu, jossa etsitään uusia ratkaisuja meriympäristön kestävän suunnittelun ja seurannan tukemiseksi. Haluamme saada mukaan erilaisia kykyjä Itämeren ympäriltä esittämään ideoitaan. Olet sitten inspiroitunut tieteen, yrittäjyyden, tekniikan, muotoilun, viestinnän tai pelkästään henkilökohtaisen merkityksen kautta, olet tervetullut osallistumaan kilpailuun!

Tapahtumaan ilmoittautuminen on auki ja ilmoittua voi 6.10 asti. Ennen kilpailun virallista kickoff-tapahtumaa pidetään Pre-event tapahtuma missä esitellään kilpailun haasteet sekä käydään läpi käytännön esimerkkejä satelliittidatan applikaatioista ja työkaluista.

Kickoff-tilaisuus pidetään 1.10. Turun SparkUpin tiloissa, Tykistökatu 4 B kello 8.30.

WeSeaChallenge etsii ideoita, joissa satelliittitietoja käytetään yhdessä muiden tietolähteiden kanssa, apuna sekä toiminnan suunnittelussa, että seurannassa kalankasvatuksessa. Ideoiden ei tarvitse kuitenkaan rajoittua vesiviljelyyn, kalastukseen, rannikkoalueiden rakentamiseen, liikennereiteihin ja niin edelleen.

Voit lähettää ideasi siitä, miten olemassa olevista lähteistä tuotetaan hyödyllistä informaatiota ja miten ympäristön tilaa voidaan seurata paremmin ja näin käyttää tätä tietoa Itämeren kestävyystavoitteisiin. Ehdotuksesi voi olla konseptin tai teknisen prototyypin muodossa. WeSeaChallenge-ohjelmaan osallistumista varten ei tarvita ohjelmointitaitoja. Kokoa siis joukko motivoituneita ihmisiä ja tule kisaamaan huippupalkinnoista. Lisätietoa kilpailusta löydät liitteistä ja http://balticsatapps.eu/weseachallenge/

Kisan aikataulu:

 • Ilmoittautuminen auki 6.10. asti
 •  20.9.Pre-event -tapahtuma 13.00 – 16.00 luentosali 33 Turun kauppakorkeakoulu, Rehtoripellonkatu 3.
 • 1.10. Kickoff -tapahtuma 8.30 – 12.00 SparkUp, Tykistökatu 4 B
 • 30.10. kaukokartoitus datan käyttökoulutus
 • 13.11. väliarviointi ja verkostoitumistapahtuma, paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin
 • 4.12. Demo Day SparkUp, Tykistökatu 4 B
 • Palautteenantotilaisuus, paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin 

TL;DR                                                                                                           
Mikä? WeSeaChallenge
Millo? 1.10. – 4.12.2019
Ilmo? http://balticsatapps.eu/weseachallenge/
Miks? Huikea palkinnot!

Lisätietoa antaa:

Timo Huttunen, Network manager, Tech Turku, Turku Business Region, Finland
timo.huttunen@turkubusinessregion.com
+358 40 719 2335

WeSeaChallenge 1.10-4.12.2019

WeSeaChallenge is an open idea competition, where novel solutions for supporting the sustainable planning and monitoring of marine environment are sought. We want to involve diverse talents around the Baltic Sea to come up with their ideas. Whether you are inspired by science, business, technology, design, communications, or merely of personal interest, you are welcome!

The events registration is open until 6th of October. Before the Kick-off event there will be held a Pre-event on the 20th of September at Turku School of Economics, Rehtoripellonkatu 3. In the Pre-event we will introduce the WeSeaChallenge idea competition and practical examples on satellite data application and tools.

Kick-off event 1.10. SparkUp Turku, Tykistökatu 4 B 8.30

WeSeaChallenge seeks ideas, where satellite data is used together with other sources of information, to support planning and monitoring of aquatic activities, but not limited to aquaculture, fishing, coastal construction, traffic routes, and more.

You can submit your idea on how to generate actionable intelligence and situational awareness of state of the environment and use this information for Baltic Sea sustainability goals. Your proposal can be in form of a concept or a technical prototype. No programming skills are needed for participating in WeSeaChallenge. Gather a group of motivated people and compete for amazing prices. More info about the competition can be found on the attachments and on the website http://balticsatapps.eu/weseachallenge/

The competition is international and will therefore take place in English.

Challenge timetable:

 • Registration open until 6th October
 • 20.9. Pre-event 13.00 – 16.00 lecture hall 33, Turku School of Economics, Rehtoripellonkatu 3.
 • 1.10. Kick-off event 8.30 – 12.00 SparkUp, Tykistökatu 4 B
 • 30.10. Data training day, online video connection
 • 13.11. Midterm review and networking event, details TBC
 • 4.12. Demo Day SparkUp, Tykistökatu 4 B, details TBC
 • Feedback workshop for all participants, details TBC

TL;DR
What? WeSeaChallenge
When? 1.10. – 4.12.2019
Registration? http://balticsatapps.eu/weseachallenge/
Why? Amazing prices!Additional information:

Timo Huttunen, Network manager, Tech Turku, Turku Business Region, Finland
timo.huttunen@turkubusinessregion.com
+358 40 719 2335v