Mielenterveyspaketti

  • 10.10.2019
  •  
  • 0 kommenttia

Lukuvuosi on taas pyörähtänyt kunnolla käyntiin ja kesä on vaihtunut syksyksi. Vaikka lukuvuoden alku tuo mukanaan aina paljon mukavaa ja hauskaa tekemistä, tuo se myös monelle mukanaan stressiä ja ahdistusta.

Noin 30% opiskelijoista kärsii jonkinlaisista mielenterveysongelmista opintojen aikana. Nämä psyykkiset oireet ovat jokaiselle yksilöllisiä, mutta voivat esimerkiksi ilmetä ahdistuksen, uupumuksen ja masennuksen muodossa. Usein lievempiä oireita jätetään hoitamatta, kunnes oireet alkavat kasaantumaan, sekä saattavat aiheuttaa vakavampia mielenterveysongelmia.

Jos huomaat kärsiväsi ahdistuksesta, uupumuksesta tai muista mielenterveysongelmiin viittaavasta, niin alle on listattu Turun alueelta auttavia tahoja.

YTHS – https://www.yths.fi/palvelut/mielenterveys

YTHS:n mielenterveyspalvelut ovat opiskelijoille ilmaisia. Ajanvarauksen mielenterveyspalveluihin voi tehdä soittamalla 046 710 1050 ma-to klo 8-15, perjantaina 8-14. YTHS järjestää myös erilaisia jännittäjien ja stressaajien -ryhmiä.

Mielenterveys ja päihepäivystys – http://www.vsshp.fi/fi/paivystys/paivystyspisteet/Sivut/mielenterveys-ja-paihdepaivystys.aspx

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö palvelee potilaita, joilla on äkillinen mielenterveyden kriisi, muu psyykkisesti erityisen kuormittava tilanne tai päihteiden käyttöön liittyvä kriisitilanne. Yksikköön voi olla yhteydessä vuorokauden kaikkina aikoina soittamalla 02 313 8800.

Tsemppari – http://www.tsemppi.net/tsemppari.html

Nuorten Aikuisten Kohtaamispaikka tarjoaa avointa matalan kynnyksen toimintaa 18 – 29 vuotiaille nuorille aikuisille mielenterveyden tueksi. Tsempparin toiminta on ammatillisesti ohjattua, eikä vaadi sitoutumista. Kohtaamispaikan lisäksi Tsemppari järjestää myös erilaisia ryhmiä ja yksilökeskusteluita.

Sekasin-chat – https://sekasin247.fi

Sekasin-chat on keskustelualusta 10-29 -vuotiaille, jossa voi kysyä mielessä askarruttavia kysymyksiä anonyymisti. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoisen. Palvelu on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24.