Asteriski viikko 4 ja mailikooste

 • 19.01.2020
 •  
 • 0 kommenttia

Jos tammikuun pituus on alkanut ahdistaa, on minulla sinulle hyviä uutisia: maanantaina saa luovuttaa. Porukalla. Luvan kanssa. Alla koottuna kaikki muu kiva, mitä viikon aikana voi tehdä.

Maanantai 20.1.

Verenluovutus / Blood donation klo 14 – 15

Lautapelikerho / Board games klo 18 – 23 @ Arcanum

Hallituksen kokous / Board meeting klo 19 – 20 @ Toimisto

Tiistai 21.1.

Contact & Career -messut klo 10 – 15 @ ICT-talo

Ruutukerho / TV-corner klo 18 @ Toimisto

Keskiviikko 22.1.

Turun Wappuradiobileet klo 20 @ Heidi’s Bier Bar

Sunnuntai 26.1.

Liikuntavuoro / Sports klo 13 – 15 @ Educarium

————————————————————————————————————

Turun Wappuradiobileet 22.1.

Tiedelehti Hybris hakee kirjoittajia

Aboa-tiimi kokoaa vuoden 2020 tiimiä

————————————————————————————————————

Turun Wappuradiobileet 22.1.

Turun Wappuradiobileitä juhlitaan jo toista kertaa keskiviikkona 22.1.! Paikkana toimii tänä vuonna Heidi’s Bier Bar ja ovet avautuvat klo 20. Tervetuloa siis fiilistelemään tulevan wapun radiolähetystä, bilettämään villisti sekä tutustumaan toimitukseen ja juontajiin! Nopeimmille luvassa timanttisen upea haalarimerkki! Näihin pippaloihin pääset sisään vain kolmella (3) eurolla.
FB-tapahtuma:  https://www.facebook.com/events/587672925134721/

Mitä? Wappuradiobileet!
Missä? Heidi’s Bier Bar
Milloin? 22.1. klo 20
Kui pal? 3€ (+narikka)
Kui? Koska simanjuontia ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin!

————————————————————————————————————

Tiedelehti Hybris hakee kirjoittajia huhtikuussa ilmestyvään numeroonsa

Kirjoituskutsu 1/2020: LUONTO
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Numeron teemana on LUONTO

Käsite ‘luonto’ on vanhassa suomalaisessa mytologiassa tarkoittanut suojelushaltijaa ja se on alunperin johdettu verbistä luoda. Nykykielessä käsitteellä on kaksi vakiintunutta merkitystä. Ensinnäkin luonnolla viitataan eläin- ja kasvikuntaan sekä ympäristöön, jota ihminen ei ole muokannut. Toisekseen luonnolla tarkoitetaan ihmisyksilöiden luonteenlaatua tai yleisemmällä tasolla ihmislajille tyypillisiä henkisiä ominaispiirteitä. Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia seuraavaan numeroon, jossa keskiössä on tämä monimerkityksellinen käsite. 

Ovatko ihminen ja luonto toistensa vastakohtia? Voiko ihmisen erottaa muusta eläinkunnasta omaksi itsenäiseksi olennokseen? Miten ihmisluontoa on pyritty määrittelemään, tulkitsemaan ja muokkaamaan? Mitä tarkoittaa ihmiskeskeisen tiedekäsityksen hylkääminen? Ovatko tuotantoeläimet osa luontoa? Millaisia merkityksiä kaupunkilaiset antavat luonnolle? Miten ilmastonmuutos ja puhe ilmastokriisistä vaikuttavat luontosuhteeseemme? Voiko kapitalistinen talousjärjestelmä toimia kestävän kehityksen logiikan mukaisesti? Miten ihmisen ja luonnon suhdetta on kuvattu ja selitetty esimerkiksi myyteissä, kaunokirjallisuudessa tai elokuvissa?

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia artikkeliehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 5.2. osoitteeseen jussi.lahtinen(at)tuni.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 6 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 25.3. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.

Hybriksen viimeisin numero (3/2019) ilmestyi 18.12.2019 teemalla “Eurooppa”. Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa https://hybrislehti.net/. Meidät löytää myös Twitteristä @hybrislehti ja Facebookista www.facebook.com/hybrislehti/. Hybriksen kirjoittajaohjeet löytyvät täältä https://hybrislehti.net/kirjoitusohjeet

————————————————————————————————————

Aboa-tiimi kokoaa vuoden 2020 tiimiä

Would you like to go to Boston next autumn? Are you interested in synthetic biology? Do you have skills in programming or web designing? Are you good with people? Is project management your thing? Do you want to meet people from both universities of Turku? Would you like to run an organization? Or is marketing your piece of cake? Team Aboa 2019 is looking for a successor!

iGEM is the largest and most widely know competition in synthetic biology in the world that culminates in the Great Jamboree in autumn of 2020. The purpose of this competition isn’t only to do research in the laboratory but instead every kind of skills are needed to empty the prize table!

The planning of iGEM project starts right after the new team gathers for the first time. The wet lab research will be implemented during the summer. The data from the wet lab experiments will be gathered into iGEM’s wiki sites in which the team gets to use creativity and HTML skills (No worries, we managed with this too!). Additionally, the purpose of this project is to spread knowledge about synthetic biology and break taboos related to GMOs. 

If you are interested to be part of the next team, please send an informal application letter to turkuigem@gmail.com. Written and spoken English skills are expected in addition to good availability during the project so that the work can be completed. Please, send your application ASAP, because the places will be filled as suitable applicants appear.

Please answer to the following questions:

 • Name
 • Education/Studies
 • Language skills
 • Usability over the next year

We will gladly answer all of your questions also via our email turkuigem@gmail.com.

You can follow us on Instagram @igem.aboa

Best regards,

Team Aboa

______________________________

Haluaisitko lähteä syksyllä Bostoniin? Oletko kiinnostunut synteettisestä biologiasta? Osaatko ohjelmoida tai suunnitella nettisivuja? Oletko hyvä ihmisten kanssa? Tykkäätkö projektijohtamisesta? Haluatko tutustua uusiin tyyppeihin sekä Turun yliopistosta että Åbo Akademista? Pidätkö järjestötoiminnasta tai oletko kiinnostunut hyppäämään mukaan matalan kynnyksen järjestötoimintaan? Onko sittenkin markkinointi sinun juttusi? Team Aboa 2019 hakee seuraajaansa iGEM-kaudelle 2020!

iGEM (international Genetically Engineered Machine) on maailman suurin synteettisen biologian kilpailu, joka huipentuu loppusyksyllä 2020 Bostonissa järjestettävään Jamboreehen! Kilpailutyön tarkoituksena ei ole pelkästään toteuttaa tutkimusta labrassa, vaan mukaan tarvitaan monenlaista osaajaa, jotta pokaalipöytä saadaan tyhjennettyä.

Projektin suunnittelu alkaa heti joukkueen kokoonnuttua ja varsinainen laboratoriossa tehtävä tutkimus toteutetaan kesällä 2020. Kesän aikana ja sen jälkeen tarkoituksena on kerätä kaikki kesän aikana saatu informaatio iGEMin wiki-sivustolle, jonka toteutuksessa joukkueet saavat käyttää omaa luovuuttaan sekä HTML-taitojaan (Ei hätää, jopa meidän tiimi hallitsi tämän!). Lisäksi vuoden aikana tarkoituksena on levittää synteettisen biologian ilosanomaa sekä kumota tähän liittyviä tabuja. 

Jos olet kiinnostunut hakemaan seuraavaan joukkueeseen, niin vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen turkuigem@gmail.com. Hakijalta odotetaan englannin kielen taitoa ja hyvää käytettävyyttä tulevan vuoden aikana. Laitathan hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä.

Vastaathan hakemuksessasi ainakin seuraaviin kohtiin:

 • Nimi
 • Koulutus/opiskeluala
 • Kielitaito
 • Lyhyt motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi

Vastaamme mielellämme myös mahdollisiin kysymyksiin sähköpostitse turkuigem@gmail.com.

Instagramissa voit seurata Turun joukkueen menoa @igem.aboa

Terveisin,

Team Aboa