Asteriski viikko 38 ja mailikooste

  • 14.09.2020
  •  
  • 0 kommenttia

Hyvää alkavaa viikkoa ja pimeneviä iltoja! Jos tuntuu, että etäopiskelun jälkeen jää liikaa aikaa, niin nyt on tarjolla tutkimuksia, harrastuksia ja vapaaehtoistoimintaa joihin osallistua. Tsekkaa mailikoosteen aiheet alta!

Tällä viikolla tuijotetaan ruutua yhdessä mutta erikseen. Viikon aikana seurataan sekä sarjaa, elokuvaa että tosi-tv:tä! Katsotaan mitä viikko tuo tullessaan:

Maanantai 14.9.

Hallituksen kokous klo 18 – 19 @ Discord

Tiistai 15.9.

Kaffepaussi klo 12 – 13 @ Discord

Ruutukerho klo 18.15 – 20.45 @ Discord

Torstai 17.9.

Kaffepaussi klo 12 – 13 @ Discord

Perjantai 18.9.

CampusSport Cup: jalkapallo klo 15 @ Kupittaa

Leffailta, 1917 klo 18 – 21 @ Discord

Sunnuntai 20.9.

Tempparikerho: Big Brother edition klo 21 – 23 @ Discord

————————————————————————————————————

Kutsu nautintoa, pelkoa ja empatiaa koskevaan aivotutkimukseen

Turun ITF Taekwon-Don peruskurssi

Palkokasvitutkimus

Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge

MLL:n syksyn koulutukset vapaaehtoisille

Kysely puettavan teknologian käytöstä

Rekry: Tutkimusavustaja määräaikaiseen tehtävään (Datatiede)

————————————————————————————————————

Kutsu nautintoa, pelkoa ja empatiaa koskevaan aivotutkimukseen

Herättääkö musiikki sinussa tunteita? Tunnetko joskus pelkoa? Olet ehkä juuri etsimämme henkilö!

Osallistu aivotutkimukseen, jossa selvitetään mielihyvän, pelon ja empatian taustalla olevia aivomekanismeja.

Tutkimus koostuu PET- ja magneettikuvauksista, jotka suoritetaan TYKS:ssä. Kuvauksissa mm. kuuntelet mielimusiikkiasi, ja olet samassa tilassa elävän käärmeen kanssa samalla, kun mittaamme aivojesi toimintaa. PET- ja magneettikuvaukset ovat rutiinitoimenpiteitä, joista ei koidu haittaa tutkittavalle.

Osallistumisesta maksetaan korvaus.

Saatat soveltuva koehenkilöksi, mikäli olet:

1.      Perusterve 20–50-vuotias nainen
2.      Painoindeksisi on 20–30 kg/m2
3.      Kehossasi ei ole metallia
4.      Et ole metallialan työntekijä tai harrastaja
5.      Et polta tupakkaa tai käytä nuuskaa säännöllisesti​
6.      Et käytä huumeita tai runsaasti alkoholia
7.      Sinulla ei ole keskushermoston toimintaan vaikuttavaa lääkitystä   

Meille on tärkeää löytää mukaan ihmisiä, jotka nauttivat musiikista ja pelkäävät käärmeitä eri tavoin. Etsimme sekä paljon nauttivia/pelkääviä, vähän nauttivia/pelkääviä ja kaikkia siltä väliltä. ​

Ota yhteyttä!

vesa.putkinen@utu.fi

————————————————————————————————————

Turun ITF Taekwon-Don peruskurssi

Aloita  Taekwon-Do hyvässä seurassa – kokeile kuukausi ilmaiseksi!

Taekwon-Do on korealainen monipuolinen kamppailulaji, jossa hyödynnetään koko kehoa.  Lajille tyypillisiä ovat erityisesti monipuoliset potkutekniikat. Taekwon-Do sopii kaikenikäisille sekä kuntoilu- että kilpailulajiksi. Lajin osa-alueita ovat liikesarjat, ottelu, itsepuolustus, voimamurskaus sekä erikoistekniikat.  Peruskurssi sopii kaiken kuntoisille ihmisille, sillä harjoitteita sovelletaan kunkin kuntotason mukaan. 

Seuraava peruskurssi alkaa 9.9.2020 ja päättyy vyökokeeseen 5.12.2020. Kurssiin sisältyy ohjatut  harjoitukset liikuntakeskus Alfassa (Raunistulantie 15) keskiviikkoisin klo 19.30–21.00 sekä mahdollisuus osallistua sunnuntaisin vapaamuotoisempiin treeneihin Educariumilla (Assistentinkatu 5) klo 18.00–18.55. Uusia harrastajia otetaan 7.10. asti, ja siihen saakka lajia saa kokeilla ilmaiseksi. Koronan takia paikkoja peruskurssille on rajoitetusti.

Peruskurssin kurssimaksu on 55 €, mutta jos tuot kaverin mukanasi, saatte kumpikin kurssin hintaan 50€/harrastaja.

Mikäli olet harrastanut lajia jo aikaisemmin, olet erittäin tervetullut jatkamaan treenaamista kanssamme! Jatkokurssilaisten harjoituksia on maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. 

Lue lisää nettisivuiltamme (turunitf.wordpress.com) ja ilmoittaudu sähköpostitse (turunitf@gmail.com) kertomalla milloin pääset treeneihin ensimmäisen kerran. Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat tietää lisää! Katso myös oheinen esittelyvideo Taekwon-Dosta:

Seuramme noudattaa Olympiakomitean tuoreimpia ohjeistuksia sisältäen henkilökontaktien minimoimisen, viruksen leviämistä estäviä toimenpiteitä ja harjoituksissa kävijöiden ylöskirjaamisen. Lisätietoa alla olevasta linkistä:

https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

TL;DR

Mitä?

Taekwon-Don peruskurssi

Missä?

Liikuntakeskus Alfa (Raunistulantie 15)

Milloin?

Keskiviikkoisin klo 19.30–21, 9.9.–5.12.2020

Mitä maksaa?

Kokeile 7.10. saakka ilmaiseksi, sen jälkeen 55 € (kaverin kanssa 50€/henkilö)

Miten?

Ilmoittaudu sähköpostilla lähettämällä nimesi ja milloin pääset ensimmäisen kerran harjoituksiin, osoitteeseen: turunitf@gmail.com

Miksi?

Kohota kuntoa ja venyvyyttä, saa uusia ystäviä ja itsepuolustustaitoja!

————————————————————————————————————

Palkokasvitutkimus

Mikä palkokasvitutkimus?

Turun Yliopiston tutkimus selvittää kahden eri viljalisän vaikutusta palkokasvien aiheuttamiin vatsaoireisiin herkkävatsaisilla henkilöillä oirepäiväkirjojen ja uloshengitysilman koostumusmittausten avulla.

Sovellutko tutkimukseen?

Tutkimushenkilöksi soveltuvat terveet tai ärtynyt suoli -oireyhtymästä kärsivät mies- ja naispuoliset aikuiset henkilöt (18-64 vuotiaat), jotka ovat normaalipainoisia tai ylipainoisia (BMI 18,5–30 kg/m2) ja jotka kokevat saavansa palkokasveista vatsaoireita tai terveet aikuiset, jotka eivät koe saavansa palkokasveista oireita (kontrolliryhmä). Poissulkukriteereinä ovat antibioottihoito alle 3 kk ennen tutkimuksen alkua tai tutkimuksen aikana, vatsan ja suoliston toimintaan merkittävästi vaikuttavien lääkkeiden tai muiden valmisteiden säännöllinen käyttäminen, keliakia sekä osallistuminen verenluovutukseen tai toiseen kliiniseen tutkimukseen alle 1 kk ennen tutkimuksen alkua.

Mitä tutkimukseen kuuluu?

Tutkimus koostuu soveltuvuushaastattelusta ja kahdesta erillisestä neljän päivän tutkimusjaksosta, joista kumpanakin neljäs päivä vaatii reilun 8 tunnin läsnäolon yliopiston tiloissa. Tutkittava antaa myös erillisen seulontaverinäytteen (perusverenkuva-, maksa-, munuais- ja kilpirauhasarvot sekä keliakiavasta-aineet) ja pitää ruoka- ja oirepäiväkirjoja.

Tutkimusjakson ajan noudatetaan niukasti kaasua muodostavaa ruokavaliota (FODMAP) sekä nautitaan tutkimuselintarviketta (lusikoitava, palkokasveja, viljaa, marja- tai hedelmähilloa sisältävä pikarituote) kahdesti päivässä. Tutkittaville annetaan lista sallituista ruoista. Kahvin ja teen juonti on tutkimusjakson aikana sallittu. Kolmantena tutkimuspäivänä niukasti kaasua muodostavasta ruokavaliosta karsitaan lisäksi vielä maitotuotteet ja kuitua sisältävät tuotteet, lukuun ottamatta tutkimuselintarviketta. Tämän päivän ajalle tutkittaville tarjotaan ruoat. Neljäntenä tutkimuspäivänä nautitaan tutkimuselintarvikeaamiainen yliopiston tiloissa ja mitataan uloshengityskaasuja 8 tunnin ajan 15 minuttin välein. Lisäksi tutkittaville tarjotaan lounas yliopiston tiloissa.

Koko tutkimuksen suorittaneille maksetaan 100 euron veronalainen kertakorvaus.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä (whatsappaa, viesti, soita, lähetä sähköpostia):

Salla Hakkola

Tohtorikoulutettava

Elintarvikekemia ja Elintarvikekehitys

Biokemian laitos

Turun Yliopisto

samahak@utu.fi

050 337 3862

————————————————————————————————————

Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge

Turun kaupunki lanseerasi SHIFT-festivaalin kick offissa hackathon-haasteen Turku Citizen Dashboard Hackathon Challenge, jolla haetaan ideoita kaupungin avoimen tiedon esittämiseen kaupunkilaisten, yritysten ja muiden toimijoiden tarpeisiin ja toiveisiin vastaamiseksi. Osallistumisaikaa on 27.9. asti ja voittajille on luvassa rahapalkinnot:

  1. sija 10 000€
  2. sija 4 000 €
  3. sija 1 000 €

Lisätiedot löytyvät liitteestä ja alle linkatusta uutisesta:

https://www.turku.fi/uutinen/2020-08-26_hackathon

Mikäli hackathonista on tarkempaa kysyttävää, ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen tai laittakaa viestiä osoitteeseen hackathon@turku.fi  

————————————————————————————————————

MLL:n syksyn koulutukset vapaaehtoisille

Tule vapaaehtoiseksi MLL:n tukihenkilötoimintaan!

Oletko miettinyt vapaaehtoistyön tekemistä opintojen tai työn ohella? MLL Varsinais-Suomen piiri tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä ja järjestää tänä syksynä kolme koulutusta uusille vapaaehtoisille. Vapaaehtoiseksi ovat tervetulleita kaikki lasten ja perheiden hyvinvoinnista kiinnostuneet. MLL ei voisi toimia ilman vapaaehtoisia!

Myös vapaaehtoinen itse saa paljon irti vapaaehtoistyöstään. Toisen pyyteettömästä auttamisesta saa valtavasti iloa ja vapaaehtoistyö on hyvä lisä CV:hen, varsinkin jos työkokemusta on kertynyt vasta vähän. Monilla aloilla vapaaehtoistyötä arvostetaan suuresti, ja MLL:n vapaaehtoisena toimiminen on hyvä, konkreettinen osoitus vuorovaikutustaidoista ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä. Vapaaehtoistoiminnasta voi myös joissain tapauksissa saada opintopisteitä! Vapaaehtoisena saat lisäksi MLL:n ammattilaisten ja yhteisön tuen, mahdollisuuden verkostojen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen sekä näköalapaikan MLL:n toimintaan.

 
Kaveritukihenkilöksi lapselle tai nuorelle

Etsimme uusia kaveritukihenkilöitä lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat elämäänsä turvallista aikuista, jonka kanssa harrastaa, jutella ja jakaa arjen iloja ja suruja. Kaveritukihenkilöiksi kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. MLL:n kaveritukihenkilönä aikaa kuluu keskimäärin vain 6 tuntia kuukaudessa, mutta antamallasi ajalla voi olla lapselle tai nuorelle todella suuri merkitys! 
 
Uusille vapaaehtoisille järjestetään koulutus Turussa 27.10.2020 – 10.11.2020.

Koulutukseen kuuluu kolme koulutusiltaa, kaikille kerroilla kello 17.30–20.30. Maksuttoman kaveritukihenkilökoulutuksen käyneet saavat valmiuden toimia kaverina 6–17-vuotiaalle lapselle/nuorelle.

Lisätiedot koulutuksesta ja ilmoittautuminen koulutukseen Olet tärkeä -sivustolla: https://www.olettarkea.fi/kalenteri/kaveri-turku-2/

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Etsimme uusia vapaaehtoisia myös Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan. Toiminnan tarkoituksena on saada uusia ystäviä erilaisista kulttuureista, tukea maahanmuuttajanaisten kotoutumista ja suomen kielen oppimista, löytää uutta ja mukavaa tekemistä, lisätä arkipäivän aktiivisuutta ja osallisuutta ja sitä kautta ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Parhaimmillaan toiminnan kautta voi saada elinikäisen ystävän – tai vaikka useamman, koska toimintaan kuuluu paljon myös yhteisiä illanviettoja ja retkiä. Toimintaan mukaan lähtevillä vapaaehtoisilla ei tarvitse olla omia lapsia.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan perehdytys järjestetään Turussa 27.10. – 29.10.2020.

Koulutukseen kuuluu kaksi koulutusiltaa, molemmilla kerroilla kello 17.30–20.30. Maksuttoman koulutuksen käyneet saavat valmiuden toimia tukihenkilönä ja ystävänä maahanmuuttajaäidille. 
 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen Olet tärkeä -sivustolla: 
https://www.olettarkea.fi/kalenteri/yma-turku-2/

Perhekummiksi lapsiperheelle

Etsimme uusia vapaaehtoisia perhekummeja perheille, joiden tukiverkosto kaipaa vahvistusta. Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia Turun seudulta, joilla on aikaa ja halua tukea lapsiperhettä rinnalla kulkemisen ja arkisen yhdessäolon kautta! 

Uusille vapaaehtoisille järjestetään koulutus Turussa 27.10.2020 – 10.11.2020.

Koulutukseen kuuluu kolme koulutusiltaa, kaikille kerroilla kello 17.30–20.30. Maksuttoman perhekummikoulutuksen käyneet saavat valmiuden toimia tukihenkilönä lapsiperheen vanhemmalle.

Lisätiedot koulutuksesta ja ilmoittautuminen koulutukseen Olet tärkeä -sivustolla:

https://www.olettarkea.fi/kalenteri/perhekummi-turku-2/

Lähde itse vapaaehtoiseksi tai vinkkaa tutulle!

————————————————————————————————————

Kysely puettavan teknologian käytöstä

Osallistu kyselyyn ja voit voittaa 50 euron Gogift-lahjakortin! Kyselyyn vastaaminen kestää vain noin 5 minuuttia. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää puettavan teknologian käyttöä Turun alueen yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisessä. Puettavalla teknologialla tarkoitetaan itsensä mittaamiseen liittyvää päälle puettavaa laitteistoa, jolla pyritään selvittämään henkilön käyttäytymistä tai fysiologista tilaa yhden tai useamman fysiologisen signaalin avulla, esim. fyysinen aktiivisuus uni tai stressi. Esimerkkeinä puettavasta teknologiasta ovat mm. aktiivisuusrannekkeet, älykellot ja älysormukset. Myös terveyslaitteet, kuten kuulokojeet ja ihoon kiinnitettävät verensokerimittarit luetaan osaksi teknologiaa.  Kyselyn vastausaika päättyy 30.9.2020.

Linkki kyselyyn

https://link.webropolsurveys.com/S/72DEDB7B86C89396

————————————————————————————————————

Rekry: Tutkimusavustaja määräaikaiseen tehtävään (Datatiede)

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan.

Haemme määräaikaista tutkimusavustajaa datatieteen alalle.

Tutkimusavustajan tehtävä painottuu avointen laskennallisen tieteen ja datatieteen menetelmien soveltamiseen kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa. Tutkimusryhmän painopistealueena on kompleksisten biologisten, ekologisten ja yhteiskunnallisten järjestelmien laskennallinen mallitus ja laskentainfrastruktuurien kehitys. Työn ohjaajana toimii datatieteen apulaisprof. Leo Lahti (Tulevaisuuden teknologioiden laitos). Tehtävä on kokoaikainen, mutta osa-aikaisuus on mahdollista yhteisestä sopimuksesta. Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian mieluiten jo 1.10.2020. Työsuhteen kesto on neljä (4) kuukautta, mutta työsuhteen aikana voidaan keskustella jatkomahdollisuuksista.

Odotamme työnhakijalta itsenäisyyttä, yhteistyökykyä, analyyttisiä valmiuksia ja motivaatiota työskentelyyn monitieteisessä ympäristössä tieteellisen laskennan sovellusten parissa. Eduksi katsotaan tausta laskennalliselta alalta (matematiikka / fysiikka / tilastotiede / ekologia / (bio)informatiikka / tietojenkäsittelytiede tai vastaava) ja kokemus tieteellisestä ohjelmoinnista. Sujuva englanninkielen taito on välttämätön. Paikkaa voi hakea suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla oleva erinomaisen opintomenestyksen omaava perustutkinto-opiskelija. Työ kehittää valmiuksia tieteellisiin jatko-opintoihin.

Palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan mukaisesti. Tutkimusavustajan palkka on vaativuustasolla 1, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 1869,13 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa 6 % – 50 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Koeaika on kaksi (2) kuukautta.

Paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana ja valinta voidaan tehdä ennen hakuajan päättymistä, joten toimithan nopeasti. Hakemukset tulee jättää viimeistään 30.9.2020 (klo 23.59) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”). Ilmoitus on luettavissa osoitteessa: www.utu.fi/tyopaikat

Toivomme hakemuksia englannin kielellä yliopiston sähköiseen hakujärjestelmään. Hakemuksen tulee sisältää motivaatiokirje (1 sivu), CV (max. 2 sivua), kopiot tutkintotodistuksista (kurssit ja arvosanat) sekä 1-2 suosittelijan yhteystiedot (nimi, työpaikka, sähköposti). Lisätietoja: Leo Lahti leo.lahti@utu.fi ja tutkimusryhmän kotisivulta: https://openresearchlabs.github.io