Viikko 36 ja mailikooste

  • 05.09.2021
  •  
  • 0 kommenttia

Hiiohoi ja hyvää sunnuntai-iltaa kaikille!
Syksy tulee jo kovaa vauhtia ja ilma viilenee sitä mukaa, mutta ei anneta sen hidastaa vauhtia! 😎

Pilteille tiedoksi: haalaritilaus on tehty, eli saatte uunituoreet jumppahousut noin puolentoista kuukauden päästä!

Haluaisin myös vielä muistuttaa toimiston säännöistä:

1) Toimistolla on voimassa absoluuttinen maskipakko. Maskin saa ottaa hetkeksi pois kasvoilta syömisen ja juomisen ajaksi, mutta maski laitetaan takaisin välittömästi sen jälkeen. Hallitus pidättää oikeuden poistaa tätä sääntöä toistuvasti rikkovilta jäseniltä kulkuoikeudet toimistolle kuluvan kalenterivuoden ajaksi.

2) Toimistolla on tarjolla runsaasti käsidesiä. Käyttäkää sitä ainakin saapuessanne tiloihin.

3) Toimiston ovat auki ensisijaisesti opiskelua tukevaa toimintaa varten.

4) Toimistolle saapuessa ja sieltä poistuttaessa kirjataan oma nimi ja kellonaika toimiston ovessa/pöydällä/muualla esillä olevaan listaan.

Lisäksi suositellaan vahvasti Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottamista, mikäli toimistolla aikoo viettää aikaa.

Maanantai 6.9.

Kesäkesäkesämökin ilmo aukeaa 16:00 osoitteessa: tää

Pilttikeilaus 17:15-18:30 @Kupittaan Keilahalli, Kupittaankuja 1. HOX: Vain pilteille ja tuutoreille!

Tiistai 7.9.

Hallituspäivystys 12:00-14:00 @Asteriski ry:n toimisto

Keskiviikko 8.9.

TYY:n Avajaiskarnevaalit 12:00-14:00 @Educarium (linkki tapahtumaan)

Torstai 9.9.

Hallituksen kokous 18:00-19:00 @Asteriski ry:n toimisto

————————————————————————————————————

Etsimme vuoden 2021 tietoturva-aiheista opinnäytetyötä – kilpailu käynnissä 1.10.2021 asti

Tervehdys opettajat ja oppilaat kyber- ja tietoturva-alan oppilaitoksissa!

Suomen suurin tietoturva-ammattilaisten verkosto, Tietoturva ry, myöntää vuosittain opinnäytetyöpalkinnon parhaasta tietoturva-aiheisesta opinnäytetyöstä. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita tekemään laadukkaita tietoturvaa käsitteleviä opinnäytetöitä ja näin edistää suomalaista tietoturvaosaamista. Palkinto on jaettu vuodesta 2010 alkaen.

Vuoden 2021 tietoturvaopinnäytetyöpalkintoa voi hakea sellaisella suomalaiseen korkeakoulututkintoon liittyvällä opinnäytetyöllä, joka on hyväksytty 1.10.2020 – 30.9.2021 välisenä aikana.

Opinnäytetyökilpailun sarjat

  • Ylemmät korkeakoulututkinnot: Diplomityöt, pro gradu -tutkielmat ja ylempien ammattikorkeakoulututkintojen opinnäytetyöt
  • Alemmat korkeakoulututkinnot: Kandidaatintutkielmat ja ammattikorkeakoulututkintojen opinnäytetyöt

Palkinnot

Kummassakin sarjassa palkintona on 500 euron suuruinen stipendi sekä vuoden Tietoturva ry:n jäsenyys, joka oikeuttaa osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin ja muihin jäsenetuihin. Palkinnot jaetaan Tietoturva ry:n syyskokouksen yhteydessä. Palkinnon saajien haastattelut julkaistaan Tietoturva ry:n verkkosivulla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lisätietoa opinnäytetyökilpailusta: 

Tietoturva ry:n opiskelijajäsenyys

Kannustamme kaikkia tietoturva-alan opiskelijoita liittymään Tietoturva ry:n jäseneksi. Tietoturva ry:n jäsenenä saa:

  •  osallistumisoikeuden yhdistyksen ajankohtaistilaisuuksiin, keskustelutilaisuuksiin, yritysvierailuihin ja jäsentapaamisiin
  • edullisen osallistumismahdollisuuden yhdistyksen seminaaritapahtumiin
  • oikeuden Tietoturva ry:n itse tarjoamiin jäsenetuihin sekä TIVIAn kautta tuleviin etuhin
  • yhteistyökumppaniemme alennukset tietoturvakoulutuksista ja -tapahtumista
  • mahdollisuuden verkostoitua muiden tietoturva-ammattilaisten kanssa.

Opiskelijajäsenyyden hinta on 20 euroa / vuosi. 

Lisätietoa opiskelijajäsenyydestä:

Turvallista syksyä!

Terveisin,

Pauliina Nikko-Takala ja Johannes Kossila

Tietoturva ry tietoturva.fi
Tietosuojaseloste

————————————————————————————————————

Tule opiskelemaan Sote-akatemiaan! Kaikkien tiedekuntien yhteinen, monialainen koulututtaja

Vielä ehdit mukaan Sote-akatemiaan!

Sote-akatemian opintokokonaisuuden haku on avoinna 8.9.2021 asti – ilmoittautuminen Pepin opiskelijan työpöydällä: Monitieteinen sosiaali-, terveys- ja sivistysalan opintokokonaisuus.

Opinnot sopivat kenelle tahansa tieteenalasta riippumatta. Kursseilla käsitellään laajasti sivistys-, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmää ja sisältöjä, monialaisesti.

Opinnot sisältävät kaikkien tiedekuntien tarjoamaa opetusta ja lisäksi monet opintojaksoista on tehty yhteistyössä yliopiston ulkopuolisten järjestöjen ja organisaatioiden kanssa.

Tarjolla on jo yli 60 op vain Sote-akatemialle tuotettuja opintoja – itsenäisesti opiskeltavien 24/7-verkkokurssien määrä on jo 15 op.

Opintokokonaisuuteen ilmoittautuneilla on etuoikeus yksittäisille opintojaksoille. Kiintiöiden rajoissa voit suorittaa opintojamme myös yksittäin.

Kannattaa huomata, että Sote-akatemian tarjonta lisääntyy myös lukuvuoden kuluessa julkistettavilla uusilla opintojaksoilla:
Esimerkiksi 1.9.2021 julkistetaan ensimmäinen kolmen MOOC-kurssin sarjasta ”Nuoret hoivaajat” – katso lisätietoja ja tarkemmat kurssikuvaukset kotisivuiltamme.

OPINTOJEMME INFOTILAISUUS järjestetään keskiviikkona 1.92021 kello 16:00 alkaen.

Ilmoittautuminen 31.8.2021 mennessä kotisivuillamme!

Tervetuloa monialaiseen Sote-akatemiaan – kaikkien tiedekuntien yhteiseen!

Yst.terv.

Jussi


Jussi Lehtonen, FT
Koulutuksesta vastaava päällikkö
Sote-akatemia, Turun yliopisto


Puhelin, WhatsApp: 050 326 3735
jussi.lehtonen@utu.fi
www.utu.fi/sote/

————————————————————————————————————

Turun yliopiston kuoron koelaulut

Turun yliopiston kuoron koelaulut ovat täällä! Koelaulut järjestetään pe 3.9. ja ke 15.9. klo 17 alkaen laitosrakennus Educariumilla (Assistentinkatu 4). Koelauluissa esitetään lyhyt säestyksetön kappale, jonka lisäksi lempeä, mutta arvovaltainen raati selvittää äänialasi yksinkertaisten harjoitusten avulla. Ennakkoilmoittautuminen on auki koelaulupäivään klo 14 asti tai niin kauan, kun koelauluaikoja riittää.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen edellytämme maskin käyttöä. Lisäksi pyydämme, että jokainen läsnäolija huolehtii omasta käsihygieniastaan ja turvaväleistä. Kuorolla on tarjolla käsidesiä ja vesipisteitä käsienpesua varten löytyy koelaulusalin läheisyydestä. Ethän saavu oireisena tai karanteenissa ollessasi paikalle.Lisätietoja löydät ilmoittautumislinkin takaa: https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA


Turku university choir auditions will be held on Friday 3rd of September and Wednesday 15th of September from 17:00 at the university building Educarium (address: Assistentinkatu 4). You are required to perform a short unaccompanied song and we will also test your vocal range with simple exercises. The advance registration will be closed on the audition day at 14:00 or after all the audition times have been booked.


Because of covid-19 pandemic we are using masks during all choir related activities and we also ask everyone to take extra care of hygiene and safe distances. Wash your hands or use hand sanitizer. Stay home if you have any symptoms or are under quarantine.More info in the registration link: https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA


Yst. Terv,
Veeti Kainulainen
Turun yliopiston kuoron tiedottaja

————————————————————————————————————

Nyyti ry:n mielenTEKoja – tukea tekniikan ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille

Toteutamme tänä syksynä Nyyti ry:ssä sarjan mielenTEKoja, joilla edistämme tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen korkeakouluopiskelijoiden jaksamista ja opiskelukykyä. Tule mukaan ja auta meitä vahvistamaan opiskelijoiden tietoja ja taitoja mielen hyvinvoinnin saralla!

Nyytin mielenTEKoja tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia, kuten koulutuksia, kursseja, chattejä ja vertaisryhmiä. Kaikki mielenTEKoja-toiminta on maksutonta ja tapahtuu pääosin verkossa. Toimintakalenterimme täydentyy syksyn myötä.

Ilmoittautuminen ensimmäisiin ryhmiin ja haku vapaaehtoistehtäviin on jo käynnissä:

Taitoja ajanhallintaan -verkkoryhmä, 20.9. – 22.10.2021

Ilmoittautuminen on avoinna 15.9. asti. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/taitoja-ajanhallintaan-verkkoryhma/

Rentoutus- ja stressinhallintakurssi (Mindfulness-based stress reduction)

Ilmoittautuminen on avoinna 13.9. asti. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/rentoutus-ja-stressinhallintakurssi/

REKRY: Haku vapaaehtoiseksi päivystäjäksi mielenTEKoja-chattiin

Haku päivystäjäksi uuteen vertaistuki-chattiin on auki! Lue lisää: https://www.nyyti.fi/hankkeet/mielentekoja/mielentekoja-chat/

Nyytin avoimet ryhmächatit

Muista myös Nyyti ry:n viikoittaiset ryhmächatit! Niissä jaetaan anonyymisti ajatuksia vaihtuvista teemoista kolmella kielellä läpi vuoden. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

Seuraa mielenTEKoja ja levitä sanaa!

Teemme mieluusti yhteistyötä opiskelijajärjestöjen ja oppilaitosten kanssa opiskelijoiden tavoittamiseksi ja mielen hyvinvoinnin edistämiseksi teknillisillä ja matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla.

·       Liity postituslistallemme. Saat ajankohtaista tietoa mielenTEKoja-toiminnasta: http://eepurl.com/hG7MBD

·       Jaa Nyytin uutinen tulevasta mielenTEKoja-toiminnasta: https://www.nyyti.fi/uutinen/mielentekoja-tekniikan-ja-luonnontieteellisten-alojen-opiskelijoille/

·       Postaa mielenTEKoja-toiminnasta opiskelijoita tavoittaviin somekanaviin. Oheiset kuvat ovat vapaasti hyödynnettävissä! Käytäthän tunnistetta #mielenTEKoja.

·       Seuraa Instagramissa tunnistetta #mielenTEKoja

·       Lue lisää: www.mielentekoja.fi

·       Ole yhteydessä: mielentekoja@nyyti.fi

MielenTEKoja-toimintaa toteutetaan yhteistyössä Tekniikan akateemiset TEKin kanssa. Hanke jatkuu maaliskuun 2022 loppuun saakka.

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen järjestö. Tarjoamme opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen. www.nyyti.fi

Ystävällisin terveisin,

Sanna Seppänen

asiantuntija

p. 050 5531744

sanna.seppanen@nyyti.fi

————————————————————————————————————

Koehenkilöitä kansainväliseen kyselyyn

Osallistu kansainväliseen tutkimukseen rakkaudesta ja ihmissuhteista! Tutkimuksessa, joka tehdään yhteistyössä useiden eri yliopistojen kanssa 70:ssä maassa, esitämme kysymyksiä sinusta ja näkemyksistäsi rakkauteen ja ihmissuhteisiin liittyen. Osallistuaksesi tutkimukseen sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Osallistuminen on vapaaehtoista, luottamuksellista ja nimetöntä. Kyselylomakkeen täyttäminen kestää 25-30 minuuttia. 

Linkki tutkimukseen:
https://uwr.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_26pEImUU4x6fjAW?res=665&Q_lang=FI&fbclid=IwAR3moBNeCvSgBmdiBPM34QGdDHU4ls-6wGG4pV6j7MXtja3hmH9y_mOarKY 

Kiitos ajastasi ja osallistumisestasi!


Mikäli teillä on kysymyksiä tai kommentteja lomakkeeseen liittyen, olkaa ystävällisesti yhteydessä:


Jan Antfolk
Soveltavan psykologian apulaisprofessori
jan.antfolk@abo.fi

————————————————————————————————————

Startuplifers rekry!


ASIC/SoC Design/Verification Engineer, Axiado (remote)

System Level Validation Engineer, Axiado (remote)

Nämä ovat molemmat etäpaikkoja, eli töitä voi tehdä Suomesta käsin.  Molemmissa positioissa on deadline 26.9.

————————————————————————————————————

Muuttotyötä kirjastossa tarjolla

Hei Turun yliopiston opiskelija!

Kirjasto muuttaa aineistojaan Aurumissa sijaitsevaan uuteen varastoon. Haemme kahta osa-aikaista työntekijää avuksi aineiston pakkaamiseen ja hyllyttämiseen syyskuun ajaksi. 

Työaika sijoittuu aamupäiviin klo 8.30 – 12.00 joka toinen päivä, vuoroviikoin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja vuoroviikoin tiistaisin ja torstaisin. Välipäivinä muuttofirma siirtää pakatut aineistot. Pääasiassa tehtävä on muuttolaatikoissa olevan aineiston hyllyttämistä Aurumissa. Tarvittaessa työntekijät avustavat myös aineiston pakkaamisessa Feeniksissä. 

Työ on fyysisesti rasittavaa ja samanlaisena toistuvaa. Palkattavilta työntekijöiltä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja ripeää työotetta. Jos sinulla on pölyallergia, tehtävä ei sovellu sinulle. 

Tehtävästä maksettava palkkio on 13,80 €/tunti. Tehtävä alkaa välittömästi ja kestää 30.9.2021 saakka.  

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 7.9.2021 sähköpostiosoitteeseen merja.himanka@utu.fi. Jos hakemuksia tulee paljon, valinta suoritetaan arpomalla.  

Lisätietoja antaa Merja Himanka, merja.himanka@utu.fi, puh. 050 5678 654.  

Merja Himanka
Palvelupäällikkö | Services Manager
Turun yliopiston kirjasto | Kieli- ja viestintäopintojen keskus
Turku University Library | Centre for Language and Communication Studies
20014 Turun yliopisto | 20014 University of Turku, Finland
Tel. +358 29 450 2218 | +358 50 5678 654
merja.himanka@utu.fi

————————————————————————————————————