Viikko 4 & Mailikooste // Week 4

 • 22.01.2023
 •  
 • 0 kommenttia

In English below

Heipähei ja jälleen on viikkotiedotteen aika! 📅 📩

Ruutukerho alkaa taas! Kerho kokoontuu ensi viikosta alkaen aina tiistaisin klo 18! Keskusteluun voi käydä ottamassa osaa Discord-kanavalla. Vuosi aloitetaan sarjalla The Sandman! 📺

Tänään on viimeinen mahdollisuus hakea Asteriskin toimikuntarekryssä! Lisätietoja ja hakulomake täältä! ‼️

Viikko 4

Maanantai 23.1.

Vohvelikestit (ilmoittautuneille) 18:00 @Tyyssijan kerhohuone

Tiistai 24.1.

Ruutukerho 18:00 @Asteriskin ry:n toimisto

Hallituksen kokous 18:00 @Asteriski ry:n toimisto

Torstai 26.1.

Hallituspäivystys 11:00–13:00 @Asteriski ry:n toimisto


Greetings! It’s time for another weekly bulletin! 📅 📩

Watch Club continues! Starting next week, the club meets every Tuesday at 6pm! You can take a part in conversations on the Discord channel. The club starts the year with series The Sandman! 📺

Today is the last day to apply for the committees! More information and application forms here! ‼️

Week 4

Monday 23.1.

Waffle party (for those who enrolled) 6pm @Tyyssija clubroom

Tuesday 24.1.

Watch Club 6pm @Asteriski ry’s office

Board meeting 6pm @Asteriski ry’s office

Thursday 26.1.

Board member at the office 11am–1pm @Asteriski ry’s office


Mailikoosteen aiheet // Mail summary topics

 • FI/EN: Pönkelin talvirieha ja jälkilöylyt 31.1.2023
 • FI/EN: Turun ITF Taekwon-Don peruskurssi
 • FI/EN: Kesävuokratukea Uuteenkaupunkiin
 • FI: Ryhdy MLL:n vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!
 • FI: Turun yliopiston Tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus etsivät uusia ohjaajia toimintoihinsa!
 • FI: Osallistu graduaineiston keräämiseen
 • FI: Tule koehenkilöksi päätöksentekokokeeseen!
 • FI: Kutsu Akateemisen SaunaSeuran 10-vuotisjuhlaan

Pönkelin talvirieha ja jälkilöylyt 31.1.2023

FI/EN

Pönkeli toivottaa kaikki turkulaiset opiskelijat ja opiskelijanmieliset tervetulleeksi Pönkelin suureen Talviriehaan Tuomaanpuistoon tammikuun viimeisenä tiistaina 31.1.2023 klo 16-20. Talviriehassa on luvassa talvista temmellystä lumisodan ja trick shot -pulkkakisan merkeissä, parhaat palkitaan! Tarjolla on lisäksi ilmaiseksi lämmintä mehua, tuoretta pullaa ja rentoa mukavaa yhdessäoloa. Talviriehasta siirrytään yhteisesti jälkilöylyille Proffan Kellarin kabinetteihin klo 20 alkaen. 

Talviriehassa on myös Pönkelin MYYJÄSTÄNDI, jossa voit nyt ensimmäisten joukossa varmistaa paikkasi PÖNKELIN 2023 myyjänä! Huom! Fukseille luvassa fuksipisteitä myyjänä toimimisesta. 

Miksi lähteä myymään Pönkeliä, ja mikä se Pönkeli on? Pönkeli on Turun Yliopiston teekkareiden ikioma wappulehti, joka ilmestyy wappuna 2023 jo kolmannen kerran. Wappulehdet ovat iso osa teekkarikulttuuria, ja levittävät teekkarihuumorin ilosanomaa kaikille sitä janoaville.

Ilmoittautumalla Pönkelin myyjäksi jo nyt varmistat paikan wapun huikeimman spektaakkelin eturivistä, eli wapunaloituksen pönkelijulkkareista. Kaikki Talviriehan aikana myyjäksi ilmoittautuneet saavat siis pääsyn wapunaloitusbileiden virallisten etkojen VIP-alueelle, jossa pääset parhailta paikoilta seuraamaan wappurauhan julistusta, wapputoimikunnan wappuvideota ja wappuesittelyä, sekä Pönkelin 2023 julkistuspektaakkelia! VIP-alue on varattu vain Pönkelin myyjille, ja VIP-alueella on tietenkin VIP-kohtelu.

Wappulehtien myynti hauskaa puuhaa, ja myyjäksi lähtiessäsi saat Pönkelin täyden tuen. Pönkeli haluaa myös palkita kaikkia myyjiään, ja siksi hyvästä myymisestä palkitaan. Pönkelin kaikille myyjille järjestetään myös yhteinen huikaiseva kiitostilaisuus wapun jälkeen. 

TL;DR

Mitä? Pönkelin Talvirieha ja talviriehan jälkilöylyt

Milloin? Tiistaina 31.1.2023 klo 16.00-20.00, jälkilöylyt klo 20.00

Missä? Tuomaanpuistossa, jälkilöylyt Proffan Kellarin kabineteissa

Miksi? Ilmasta pullaa, mehua, musaa, kavereita, lumisotaa ja pulkkailua! Luvassa palkinnot parhaimmille pulkka trick shottien suorittajille.

MYYJÄKSI?  TAPAHTUMASSA VOIT ILMOITTAUTUA PÖNKELIN 2023 MYYJÄKSI JA LUNASTAA SAMALLA PAIKAN PÖNKELIJULKKAREIDEN VIP-ALUEELTA WAPUNALOITUKSESSA!

Terveisin,

Pönkelöiset

//

Pönkeli’s winter carnival and Jälkilöyly after party on 31st of January 2023

Pönkeli invites all the students and student-minded people of Turku welcome to Pönkeli’s great Winter carnival on the last Tuesday of January 31.1.2023 at 16-20 o’clock in Tuomaanpuisto. At the Winter carnival there will be a snow war and a trick shot sled competition. The best will be awarded! The event will also include warm juice, fresh buns, and most importantly some relaxing time with friends. From the Winter carnival we’ll continue the night at the Jälkilöyly in Proffan kellari’s cabinets from 20 o’clock onward.

At the Winter carnival you have the exclusive opportunity to sign up as one of the first seller’s (Myyjä) for Pönkeli 2023. HoxHox! The freshmen will get a freshmenpoint for being a Myyjä.

Why should you become a Myyjä for Pönkeli and wtf Pönkeli even is? Pönkeli is the University of Turku’s technology students’ (teekkari) very own wappu magazine which will be released at the beginning of Wappu 2023 for the third time. Wappu magazines are a big part of teekkari culture and spread teekkari humor’s gospel for everyone thirsting for it. 

By signing up as Pönkeli’s Myyjä you can ensure your place at the front row of wappu’s most spectacular event ergo the start of wappu at Pönkeli’s launch party. So all the people who have enrolled as Myyjä’s at the Winter carnival have exclusive entry at the VIP area to the official pre party of the start of Wappu. There you will experience the declaration of Wappu peace, Wappucommittee’s wappu video and the introduction of Wappu as well as the spectacular show that is Pönkeli’s launch party. The VIP area is only for Pönkeli’s Myyjäs and the VIP’s will obviously have VIP treatment.

Selling wappu magazines is a lot of fun and when you decide to become a Myyjä you will have Pönkeli’s full support. Pönkeli will award all the Myyjä’s and also good selling will reap its rewards. Also Pönkeli will have a mind blowing thank you party for all the Myyjä’s after Wappu is done. 

NOTE: Pönkeli is written mainly in Finnish but can contain single texts or jokes in English/swedish. 

TL;DR
What? Pönkeli’s Winter Carnival and after-party
When? Tuesday, January 31st, 2022, 4-8pm, and after-party from 8pm
Where? Tuomaanpuisto, after-party at Proffan Kellari
Why? Free pastry, juice, music, friends, snow war and sledding! Prizes for the best sled trick shots.
WANT TO BE A PÖNKELI-SELLER? YOU CAN REGISTER AS A SELLER FOR PÖNKELI 2023 AT THE EVENT AND AT THE SAME TIME SECURE A SPOT IN THE VIP AREA OF PÖNKELI’S WAPPU OPENING CEREMONY!

Regards, 

The Stupid ones aka Pönkelöiset


Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus hyvässä seurassa! 10 viikon Taekwon-Don intensiivikurssi alkaa 7.2.2023.

FI/EN

Milloin: Tiistaisin klo 19:30–21:00, 7.2.23–11.4.23

Missä: Liikuntakeskus Alfa, Raunistulantie 15, Turku

Kuka: Kuka tahansa! Osallistumisen alaikäraja on 13 vuotta ja kurssi sopii kaiken kuntoisille ihmisille

Hinta: 40 €

Ilmoittautuminen: lähetä sähköposti perustietoinesi (nimi, syntymävuosi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) osoitteeseen turunitf@gmail.com

Lisätietoa kurssista sivuillamme: https://turunitf.wordpress.com/aloita-taekwon-do/

Tervetuloa mukaan myös jo aiemmin lajia harrastaneet!

//

Start your Taekwon-Do journey by joining our 10-week intensive course in Taekwon-Do this spring! 

When: Tuesdays, 19:30–21:00 from 7.2.2023–11.4.2023.

Where: Liikuntakeskus Alfa, Raunistulantie 15, Turku

Who: Anyone aged 13 years and older, no matter your fitness level

How much: 40 €

How to register: Send an email with your basic information (name, year of birth, phone number and email address) to turunitf@gmail.com

Further information about the course on our website: https://turunitf.wordpress.com/in-english/start-taekwon-do/

Also welcome back to those who have previously done Taekwon-Do!


Kesävuokratukea Uuteenkaupunkiin

FI/EN

Housing benefit for summer in Uusikaupunki


Ryhdy MLL:n vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi!

FI

Innostaisiko sinua ajatus vapaaehtoistyöstä opiskelujen tai työn ohella? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaaehtoistyön parissa ja järjestää keväällä uusia koulutuksia vapaaehtoisille. Keväällä koulutetaan muun muassa kavereita lapsille ja nuorille. 

Kaveritukihenkilöt sitoutuvat tapaamaan tuettavaansa noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. MLL:n tukihenkilönä aikaa kuluu keskimäärin vain 6 tuntia kuukaudessa, mutta tällä ajalla voi olla tuettavalle mittaamattoman suuri merkitys. Tuettavan 6–17-vuotiaan lapsen tai nuoren elämästä puuttuu usein kavereita tai mukavaa tekemistä vapaa-ajalta. Monet lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voi esimerkiksi harrastaa liikuntaa, pelailla tai ihan vain viettää yhteistä aikaa.

Tukihenkilötoiminnan koulutuksessa keskustellaan vapaaehtoistoimintaan ja tukihenkilönä toimimiseen liittyvistä teemoista, sekä käydään läpi toiminnan käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä tukihenkilötoiminnassa mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista. Koulutukseen osallistuminen ei vielä velvoita mihinkään, voit tulla mukaan myös ihan vain tutustumaan toimintaan tarkemmin!

Helmikuun koulutus:

Perhetalo Heidekenillä (Sepänkatu 3, Turku) la 11.2.klo 10.00–16.00. 

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Huhtikuun koulutus:

Perhetalo Heidekenillä (Sepänkatu 3, Turku) ti 18.4. & to 20.4. klo 17.30–20.30.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Lähde vapaaehtoiseksi tai vinkkaa kaverille!


Turun yliopiston Tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus etsivät uusia ohjaajia toimintoihinsa!

FI

Tervehdys Lounais-Suomen LUMA-keskukselta,

Kiinnostaako tiedekasvatus? Haluatko saada arvokasta työkokemusta kerrytettyä jo opintojen aikana?

Turun yliopiston Tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus etsivät nyt joukkoihinsa uusia ohjaajia tiedesynttäreille ja tiedekerhoihin. Turun yliopiston Tiedekeskus ja Lounas-Suomen LUMA-keskus ovat osa Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikköä. Tarkempaa tietoa keskusten toiminnasta löydät osoitteesta https://sites.utu.fi/luma/

Tiedesynttäreiden ja -kerhojen tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian harrastamiseen ja opiskeluun. Ohjaaminen sopii erityisesti aineenopettajaksi tai luokanopettajaksi opiskeleville, mutta myös kaikille tiedekasvatuksesta ja lasten kanssa toimimisesta kiinnostuneille. Tiedesynttäreitä ja kerhoja järjestetään sekä LUMA-labralla yliopistonmäellä että Kasvitieteellisellä puutarhalla Ruissalossa. Kerhoja on lisäksi mahdollista järjestää myös Liedon Vanhalinnalla. 


Tiedesynttärit ovat valmiiksi suunnitellut ja ohjaajat koulutetaan synttäreiden vetämiseen. Synttäreitä on kahdet erilaiset, labrasynttärit LUMA-labralla sekä myöhemmin keväällä starttaavat uudet seikkailusynttärit Kasvitieteellisellä puutarhalla. Voit valita, haluatko ohjata molempia synttäreitä vai vain toisia ja ohjata synttäreitä silloin, kun se sinulle sopii! 

Tiedekerhoja löytyy myös valmiiksi suunniteltuina, mutta halutessasi voit suunnitella kerhon kokonaan itse tai yhdessä koordinaattorin tai toisen ohjaajamme kanssa! Kerhojen aihepiirit vaihtelevat laidasta laitaan. Olemme muun muassa järjestäneet tähtitedekerhoja, kemian ja fysiikan aiheisiin liittyviä kerhoja, ohjelmointikerhoja, myytinmurtajat-kerhon, luonnonkosmetiikkakerhon, ötökkäkerhon, arkeologiakerhon ja paljon muita! 

Synttäreiden ja kerhojen ohjauksesta maksetaan palkkiona 30 €/kerta. Mikäli suunnittelet kerhon itse, maksetaan suunnittelutyöstä tuntipalkkaa 12,69 €/tunti. 

Voit lukea lisää järjestämästämme vapaa-ajan tiedetoiminnasta ja tiedekerhoista sekä -synttäreistä osoitteesta https://sites.utu.fi/luma/vapaa-ajan-tiedetoiminta/ -> valitse sivulta: tiedekerhot tai tiedesynttärit. 

Silloin tällöin ohjaajien työpanosta tarvitaan myös muissa tapahtumissa, kuten Kasvitieteellisellä puutarhalla järjestettävissä Lasten lauantai –tapahtumissa, sekä Lounais-Suomen LUMA-keskuksen järjestämillä lasten tiedeleireillä! 

Lisätietoja antaa ja vapaamuotoiset lyhyet hakemukset vastaanottaa:

Sanna Launiainen
Koordinaattori
Lounais-Suomen LUMA-keskus
Turun yliopisto
satelau@utu.fi 

Instagram: @lumaturku

Facebook: Lounais-Suomen LUMA-keskus


Osallistu graduaineiston keräämiseen

FI

Hei!

Olen Anne Luoranen, neljännen vuoden maisterivaiheen opiskelija, ja teen pro gradu -tutkielmaa Turun yliopiston uskontotieteen oppiaineeseen. Graduni aiheena ovat yliopisto-opiskelijoiden omakohtaiset kummalliset, selittämättömät tai yliluonnolliset kokemukset, ja niihin liittyvät tunteet. Olet tervetullut vastaamaan kyselyyn, jos olet jossakin vaiheessa elämääsi kokenut jotakin kummallista, selittämätöntä tai yliluonnollista, oli tämä mitä tahansa. Ei ole väliä, onko kokemuksesta vuosia vai tapahtuiko se vasta eilen, tai arveletko sen aiheuttajaa yliluonnolliseksi tai kenties silkaksi sattumaksi – olen kiinnostunut kaikista kokemuksista, jotka juuri sinusta ovat vaikuttaneet kummallisilta tai selittämättömiltä.

Kysely koostuu muutaman taustakysymyksen lisäksi kahdeksasta avoimesta kysymyksestä, joissa pyydän sinua kuvailemaan kokemustasi ja sen herättämiä tunteita, sekä pohtimaan kokemuksen mahdollista vaikutusta elämääsi. Kyselyyn vastaaminen vie vastausten laajuudesta riippuen noin 10–30 minuuttia. Kaikkiin kysymyksiin ei ole kuitenkaan pakko vastata. Toivon vastauksia helmikuun puoleenväliin mennessä, jonka jälkeen kysely sulkeutuu. Linkki kyselyyn löytyy alta.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/3A7E10BF5C974302

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Vastaaminen on anonyymia, ja mahdolliset suorat lainaukset ilmaistaan siten, ettei yksittäisiä vastaajia ole suoraan mahdollista tunnistaa vastausten perusteella. Lainausten yhteydessä vastaajista voidaan kuitenkin mainita ikä, sukupuoli ja/tai tiedekunta. Gradutyön valmistuttua kyselyvastaukset arkistoidaan Turun yliopiston Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen arkistoon (HKTL-arkisto) myöhempää opetus- ja tutkimuskäyttöä varten, arkiston sääntöjen mukaisesti. Lisätietoa HKTL-arkistosta ja sinne tallennettavien tietojen käytöstä löytyy viestin liitteenä olevista HKTL-arkiston käyttösäännöistä. Tutkimuksen tietosuojailmoitus löytyy myös viestin liitteenä.

Mikäli sinulla on kysyttävää kyselystä tai pro gradu -tutkimuksesta, minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen alluor@utu.fi

Tutkimuksen ohjaajana toimii uskontotieteen professori Minna Opas, minna.opas@utu.fi

Kiitos mielenkiinnosta ja tervetuloa vastaamaan kyselyyn!

Ystävällisin terveisin,

Anne Luoranen


TULE KOEHENKILÖKSI PÄÄTÖKSENTEKOKOKEESEEN!

FI

Ansaitse rahaa ja samalla tue tutkimusta.

Turun yliopiston päätöksentekolaboratorioPCRClab etsii lisää koehenkilöitä kevään 2023 päätöksentekokokeisiin.

Kokeista saa aina palkkioksi rahaa!

Voit ilmoittautua koehenkilöksi netissä, jolloin saat automaattisesti kutsun, kun kokeita järjestetään. Osallistuminen on aina vapaaehtoista, eli voit kunkin kokeen kutsun kohdalla päättää, osallistut kokeeseen vai et.

Kokeissa tutkitaan ihmisten valintakäyttäytymistä. Kokeet eivät edellytä osallistujalta erityisiä tietoja tai taitoja. Osallistujien saamat palkkiot riippuvat heidän kokeessa tekemistään päätöksistä ja

sattumasta. Osallistujat toimivat kokeissa anonyymeina eikä yksittäisen osallistujan valintoja voida yhdistää häneen, vaan päätökset analysoidaan ryhmä- ja jakaumatasolla.

Kokeita järjestetään joko PCRClabin omassa ATK-luokassa, (PharmaCity, Itäinen Pitkäkatu 4, 1. kerros) tai etäkokeina verkossa, joita pääset tekemään, kunhan sinulla on vain nettiyhteys ja tietokone käytettävissäsi.

Ilmoittautumiset osoitteessahttps://orsee.utu.fi/public/

Laboratorion esittely: pcrclab.utu.fi

 HUOM! Rekisteröityminen mieluiten utu.fi -sähköpostiosoitteella.

Lisätietoja:

Olli Lappalainen, tutkijatohtori, taloustiede

oljula@utu.fi

Taloustieteen laitos, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu

FI-20014 Turun yliopisto, Finland


Kutsu Akateemisen SaunaSeuran 10-vuotisjuhlaan

FI

Hei!

Akateeminen SaunaSeura eli ASS on Turun yliopiston Savo-Karjalaisen, Satakuntalais-Hämäläisen sekä Pohjalaisen Osakunnan yhteinen saunakerho, joka kokoontuu saunomaan yliopistokampuksen lähialueen saunoihin enemmän tai vähemmän vaihtelevina ajankohtina. Näistä jälkimmäistä laatua on viime vuodet ollut sunnuntai-iltojen saunavuoro vaihtelevissa TYSin saunoissa. Välillä kerhon ohjelmassa on myös ekskursioita muihin sauna- ja uintikohteisiin Turun ympäristössä.

Akateeminen SaunaSeura aloitti toimintansa syksyllä 2012 ja nyt on aika juhlistaa kerhon pitkää löylytaivalta 10-vuotisjuhlaillalla TYYn saunalla (Rehtorinpellonkatu 4, Turku) perjantaina 27.1.2023.

Juhla alkaa cocktail-tilaisuudella kello 18.00, minkä jälkeen ilta jatkuu saunoen puheiden, kisailujen ja musiikin säestämänä. Juhla päättyy kello 24.00, minkä jälkeen puemme vaatteet päällemme ja siirrymme salaiseen jatkopaikkaan.

Juhlan osallistumismaksu on 5 €, johon sisältyy illan ohjelman lisäksi kevyet napostelutarjoilut sekä cocktail-tilaisuuden juhlajuomat. Maksu suoritetaan paikan päällä. Omienkin virvokkeiden nauttiminen on juhlapaikalla sallittua.

Pyydämme ilmoittautumaan juhlaan Turun yliopiston Savo-Karjalaisen Osakunnan verkkosivuilla osoitteessa https://sko.utu.fi/toiminta/ilmoittaudu/ keskiviikkoon 25.1.2023 mennessä, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Juhlan osallistujamäärälle on asetettu 40 henkilön maksimi, joten ilmoittautumisen kanssa kannattaa olla nopea.

Pyydämme osallistujia myös varautumaan iltaan tarpeellisiksi näkemillään henkilökohtaisilla saunomisvarusteilla. Ilmoittautumiseen ja juhlaan liittyvät kysymykset otamme vastaan sähköpostitse osoitteeseen ass.majors@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa!
Pukukoodi:

Juhlapuku ja akateemiset kunniamerkit TAI ei mitään

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2352940701540605

Kerhon Facebook-sivu: https://www.facebook.com/AkateeminenSaunaSeura

Kerhon Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/AkateeminenSaunaSeura

Kerhon verkkosivu: https://sko.utu.fi/alaorganisaatiot/akateeminen-saunaseura/