Uusi nakittautumisjärjestelmä on kehitetty
Asteriskin JÄSENISTÖN aktivoimiseen.

Asteriski aloittaa lukuvuoden 2018-2019 aikana uusien tuulien puhaltamisen nakittautumiseen liittyen. Asteriskin järjestämät tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille jäsenille ja tapahtumien järjestämisestä on vastuussa hallitus. Hallitus ei kuitenkaan järjestä tapahtumia yksin vaan lähes jokainen tapahtuma on jäsenistön ja hallituksen yhteistyön tuotos. Tässä yhteistyössä jäsenen rooli on näkynyt useimmiten nakkien muodossa. Osasta näistä on vastineeksi saanut pientä porkkanaa, mutta näkyvin ”palkkio” on ollut pitkään Nakkikone-haalarimerkki, joka jaetaan vuosittain sellaisille jäsenille, jotka ovat vuosien saatossa olleet erityisen aktiivisia nakkilaisia.

Nyt onkin tullut aika uuden vastaavan ”palkkion”. Piltit tulevat yhä keräämään pilttipassinsa täyteen pilttipisteitä, joita myös erinäisistä nakeista saa, ja hyvässä hengessä kilpaillaan Kunniapiltti -tittelistä, mutta koko jäsenistölle tulee aivan uudenlainen nakkipisteytys käyttöön. Nakeista saa 20.5.2018 alkaen (eli Kevätsaunan 2018 jälkeen aina Kevätsaunaan 2019 saakka) kerättyä nakkipisteitä ja nakeista tullaan myöntämään Nakkilevelejä, jotka taas oikeuttavat neliosaisen Nakkimerkin eri osiin level-kohtaisesti. Lisäksi Kevätsaunalla 2019 julkaistaan riskinakittautujien Hall of Fame, jonne pääsevät nakkipisteitä eniten keränneet jäsenet.

Nakkimerkki:

Level 1: 4 nakkipistettä: Nakkihahmo-haalarimerkki

Level 2: 8 nakkipistettä: Viitta-haalarimerkki, asetetaan hahmolle

Level 3: 16 nakkipistettä: Kruunu-haalarimerkki, asetetaan hahmolle

Level 4: 32 nakkipistettä: Nach armor -haalarimerkki, asetetaan hahmolle

Level 5: 42 nakkipistettä: Nach sword -haalarimerkki, asetetaan hahmolle

Nakkimerkin käytäntö:

Leveleitä voi saada yhden lukuvuoden aikana maksimissaan kaksi (2) kappaletta. Täten kaikki neljä leveliä on mahdollista saada aikaisintaan kahden lukuvuoden käsittävänä aikana.

Nakkipisteissä lukuvuosi alkaa kevätsaunan jälkeisenä päivänä ja päättyy seuraavan vuoden kevätsaunalla. Täten lukuvuoden 2018-2019 pisteiden kerääminen alkoi 20.5.2018.

Lukuvuoden vaihtuessa nakkipisteet pyöristyvät siihen leveliin, jossa sillä hetkellä on.

  • Esim. Nina saa level 2 merkin Kevätsaunalla 2019 ja on tähän mennessä kerännyt 10 nakkipistettä. Kevätsaunan jälkeen Ninan nakkipistemäärä on 8 eli level 2 verran. Seuraavaan leveliin hänen tulee kerätä lukuvuoden 2019-2020 aikana 8 nakkipistettä.

Poikkeus: Kun on päässyt leveliin 3, nakkipisteet eivät enää pyöristy vaan level 3 jälkeen nakkipisteitä saa kerätä niin kauan kuin haluaa leveliin 4 saakka.

  • Esim. Nina pääsee leveliin 3 Pikkujouluissa 2019 ja on siihen mennessä kerännyt 16 nakkipistettä. Kevään 2020 aikana hän kerää 7 nakkipistettä, mutta Kevätsauna 2020 jälkeen hänellä on yhä nuo 7 pistettä. Hänen tulee saada 9 nakkipistettä päästäkseen leveliin 4 ja hän voi kerätä näitä vaikka 2 vuoden ajan.

Nakkimerkin level-merkkejä jaetaan Pikkujouluissa sekä Kevätsaunalla.

  • Lukuvuonna 2018-2019 siis Pikkujouluissa 2018 sekä Kevätsaunalla 2019.
  • Lukuvuonna 2018-2019 on mahdollista saada level 1 ja level 2 merkit.

Nakkipisteistä:

Nakit ovat tehtäviä, joihin ei välttämättä jokainen lähtisi ilman pientä kannustinta. Yleisimpiä nakkeja Asteriskin tapahtumissa ovat olleet lipunmyyntinakit ja siivousnakit.

Jokainen on itse vastuussa omista nakkipisteistään eli jokainen pitää niistä kirjaa itse.

Nakkipistemäärät ilmoitetaan hallitukselle ilmoitettuun päivämäärään mennessä (syksyllä sama päivämäärä kuin pilttipassien palautuspäivämäärä ja keväällä hallituksen ilmoittama päivä) esimerkiksi sähköpostilla.

Nakkipisteitä voi saada sellaisista tehtävistä, jotka ovat olleet koko jäsenistölle avoimia.

  • Esim. Hallituslainen on vastuussa saunaillan järjestämisestä ja tarvitsee siinä apua. Jos hän pyytää apuja jonkin Asteriskin virallisen tiedotuskanavan kautta (maililista, fb, nakitin, discord), lasketaan nämä tehtäviksi, joista saa nakkipisteitä. Jos apuja kysellään muuta kautta kuten wa-ryhmässä, eivät nämä ole nakkeja, joista voi nakkipisteitä saada.

Sellaisista nakeista, joista on perinteisesti saanut vaikka pitsua korvaukseksi, saa myös pisteitä.

  • Esim. Nina ilmoittautuu nakittimen kautta Q-talolle siivoomaan. Siivoojille tilataan paikalla pitsua, mutta Nina saa tästä nakista myös nakkipisteitä.

Nakkipisteitä ei saa hallituslainen eikä toimihenkilö omaan pestiinsä liittyvissä nakeissa, jollei nakkeja ole laitettu avoimiksi koko jäsenistölle niin, että kaikilla on sama mahdollisuus ilmoittautua nakkeihin.

Toimikuntalaiset:

Toimikuntalaisilla on etuoikeus oman toimikuntansa nakkeihin. Esimerkiksi tapahtumatoimikunta sisältää bileet, sitsit, kulttuurin ja grafiikan. Tämän toimikunnan sisältä voidaan täten kysyä ensin jonkin tapahtuman promojulisteen tekijää.

Toimikunnan tehtävistä ei saa nakkipisteitä, jolleivät ne ole perinteisiä nakkitehtäviä, sillä jokaisella toimikunnalla on perustehtävät. Nakkitehtävä ei ole siis esimerkiksi julisteiden levitys kampukselle, nettisivuille jonkin ominaisuuden tekeminen tai haalarisaunan järjestämiseen osallistuminen.

Toimikuntalainen voi kuitenkin saada vuoden toimikunnassa olon jälkeen aktiivisuudestaan pisteitä!

Taulukko antaa kuvan siitä, miten nakkeja pisteytetään. Täten 1h lipunmyyntiä työmäärältään vastaavasta nakista saa myös 1 pisteen.

Lipunmyynti (1h) 1 p
Sitsitarjoilu 2 p
Haalarimerkin teko 1 p
Julisteen ym. staattisen grafiikan teko 1-2 p
Toimiston siivous (väh. 1h) 1 p
Hallitukseen pääseminen (alkaen 2019) 1 p
File-jutun laatiminen 1 p
Q-talon aamu siivous 3 p
Hallitusvuodesta selviäminen (alkaen 2019) 1 p
Vanhoille toimikuntalaisille aktiivisuudesta 1 p
Toimihenkilöpestin suorittaminen hyvin 1 p

Uusi nakittautumisjärjestelmä on kehitetty Asteriskin jäsenistön aktivoimiseen ja sen ensimmäinen vuosi käytännössä on lukuvuosi 2018-2019. Nakkipistetytys tulee varmasti kehittymään tulevien vuosien saatossa.

Lisätietoa saat Asteriskin hallitukselta tai vuoden 2019 loppuun saakka toimivalta nakkitiimiltä, johon kuuluvat Eero Suvanto, Tiina Nokelainen, Ann-Victoria Vuorinen, Camilla Lähteenmäki ja Veera Paananen.