Yhdistys

Asteriski ry (*) on Turun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, joka pe-rustettiin vuonna 1972. Jäseniä Asteriskissa on lähes 400. Yhdistyksen nykyinen päämaja sijait-see Vesilinnantiellä Agora-rakennuksen kellarikerroksessa.

Löydä uutta sisältöä opiskeluelämään ja tule rohkeasti mukaan toimintaan!

Yhdistyksen toiminnan lähtökohtana on jäsenistä huolehtiminen ja heidän opintojensa edistämi-nen. Yhdistys toimiikin tulevaisuuden teknologioiden laitoksella aktiivisena opintoihin liittyvien etujen ajajana ja linkkinä laitoksen ja opiskelijoiden välillä. Tavoitteena on parantaa opiskeluolo-suhteita ja ratkoa opiskeluun liittyviä ongelmia. Etujen ajamisen tärkeimmät väylät ovat opiskelija-edustajat laitosneuvostossa ja opintotiimi-työryhmä (lisää tietoa kohdasta Opintotiimi).

Yhdistys toimii myös aktiivisesti suhteiden ylläpitäjänä muihin ainejärjestöihin ja alan instanssei-hin. Asteriskilla on esimerkiksi edustus niin Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisten liitossa kuin Tietotekniikan opiskelijoiden liiton kokouksissa. Uusille opiskelijoille yhdistys tarjoaa ennen kaik-kea tietoa ja kannustusta, jotta opinnot lähtisivät sujuvasti alkuun.

Vapaa-aika kuuluu olennaisena osana opiskelijan elämään. Tätä varten yhdistys järjestää ta-pahtumia jäsenilleen myös normaalin opiskeluajan ulkopuolella. Osa tapahtumista keskittyy perinteiden vaalimiseen ja opiskelijan iltaelämään. Näistä tapahtumista mainittakoon sitsit ja pikkujoulut.

Myös muita tapahtumia, jotka liittyvät esimerkiksi urheiluun tai alan tietämyksen parantamiseen, järjestetään säännöllisesti. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolista toimintaa jäse-nistön mielenkiinnon mukaan. Katso tapahtumakalenterista lisää tietoa tapahtumista.

Yhdistyksen säännöt löydät täältä: Asteriskin säännöt.