Asteriski ry:n yleiset häirintäyhdyshenkilöt

Häirintää kokiessasi ole yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin suoraan tai alhaalta löytyvän lomakkeen avulla. Ollessasi yhteydessä häirintäyhdyshenkilöön, asiasi pysyy vain häirintäyhdyshenkilön ja asianosaisten välisenä.

Janina Paasila
sopo[ät]asteriski.fi
Okko Ailio
vpj[ät]asteriski.fi
Häirintävapaa yhteisö on jokaisen vastuu

Asteriski ry:n tapahtumissa, tiloissa ja yhteisössä yleisesti ei hyväksytä minkäänlaista häirintää, olipa se sitten seksuaalista häirintää, kiusaamista, vihapuhetta, rasismia, vähemmistöjen syrjintää tai muuta vastaavaa toimintaa. Jokaisella Asteriski ry:n jäsenellä on velvollisuus puuttua häirintään sellaista todistaessaan.

Häirintään puuttuminen ja sitä kautta turvallisen ja tasa-arvoisen opiskelijakulttuurin edistäminen ovat paljon tärkeämpiä asioita, kuin mahdollinen häirintään puuttumisesta aiheutunut hetkellinen konflikti. Mikäli epäröit oletko kokenut häirintää, voi olla järkevää pohtia mitä sanoisit ystävällesi, jos hän kertoisi kokeneensa samaa. Häirintätapauksissa on toivottavaa kertoa asiasta pikimmiten asian nopean selvittämisen edistämiseksi, mutta häirinnästä voi kertoa myös jälkikäteen.

Mikään häirintä ei ole niin lievää, ettäkö siitä olisi turhaa kertoa häirintäyhdyshenkilölle.

Häirintäasiat tapahtumissa
  • Tapahtumissa, joissa tarjoillaan alkoholia, suositellaan olemaan ensisijaisesti yhteydessä tapahtumaa varten määritellyihin häirintäyhdyshenkilöihin.
  • Baareissa ja yökerhoissa järjestettävissä tapahtumissa suositellaan olemaan ensisijaisesti yhteydessä paikan henkilökuntaan.
  • Alkoholittomissa tapahtumissa, kerhoissa, toimistolla tai vastaavissa paikoissa tai tilanteissa tapahtuneesta häirinnästä suositellaan ensisijaisesti olemaan yhteydessä yleisiin häirintäyhdyshenkilöihin.
  • Muiden järjestöjen tapahtumissa suositellaan olemaan ensisijaisesti yhteydessä tapahtuman järjestäjään, tapahtuman häirintäyhdyshenkilöihin tai TYYn häirintäyhdyshenkilöihin.
Häirintälomake