1. Ota opiskelupaikka vastaan

Opiskelupaikan voit ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelun kautta (www.opintopolku.fi).

2. Ilmoittaudu yliopistoon

Ilmoittaudu siis mahdollisimman pian. Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tarkkana sen viitenumeron kanssa!

3. Hanki opiskelijakortti

Tilaa itsellesi Frank-opiskelijakortti, jolla saat alennusta mm. opiskelijaruokaloissa aterioinnista sekä bussi- ja junamatkoista. Opiskelijakortin saamista varten on ensin ilmoittauduttava yliopistoon. Valmiin korttisi saat aikanaan ylioppilaskunnan kansliasta, maksuominaisuudellinen opiskelijakortti tulee postitse kotiin. Hengitystä ei kannata pidätellä korttia odotellessa, koska toimittaminen saattaa kestää. Kannattaa myös asentaa mobiili Frank puhelimeen!

4. Jos sinulla ei ole asuntoa Turussa, ala etsimään sitä. Nyt. Heti. Oitis. Välittömästi.

Huokein ja helpoin vaihtoehto on Turun Ylioppilaskyläsäätiö, mutta voit joutua tyytymään ensi alkuun soluasuntoon tai kaukana keskustasta sijaitsevaan lukaaliin. Toimi nopeasti, kiität itseäsi myöhemmin.

5. Hae opintotukea ja yleinen asumistuki ajoissa

Hae opintotukea ja yleistä asumistukea sekä lisätietoa niistä oheisista linkeistä: Kela opiskelijaYleinen asumistuki

6. Tutustu ainejärjestösi pilttisivuihin ja yliopiston verkkosivuihin

Kannattaa tutkia näitä Asteriskin omia sivuja tarkemmin, sivusto on täynnä kaikkea ihmeellistä! Muista myös tutustua Yliopiston sivuihin (varsinkin tiedekuntamme uusien opiskelijoiden sivuihin) ja ylioppilaskuntamme sivuihin. Lisäksi kannattaa käydä katsomassa laitoksemme sivut.

7. Valmistaudu Varaslähtöön!

Asteriski järjestää syksyllä 2022 uusille opiskelijoilleen Varaslähdön lukuvuoteen! Vuoden 2022 Varaslähtö tapahtuu lauantaina 20.8. osoitteessa Hämeentie 25, 20540 Turku klo 16.00 alkaen. Lisätietoja tapahtumasta saat tuutoriltasi (tai mikäli olet ottanut opiskelupaikan vastaan jo 2021 tai aiemmin, mutta et ole ilmoittautunut tuutorointiin, lisätietoja saat pyytämällä osoitteesta opinto-asteriski[ät]utu.fi).

8. Laita sukanvarteen muutakin kuin jalka

Pistä vähintään 50 % mahdollisista kesätienesteistäsi tai vanhemmilta saaduista varoista sukanvarteen tai patjan alle, sillä tulet tarvitsemaan niitä syksyllä. Vaikka opintolainasi olisi jo ennen joulua loppu, et suinkaan olisi ensimmäinen. Opiskelun ja työn yhdistäminen onnistuu kyllä, mutta ei ensin mainitun kärsimättä.

9. Muista, että opiskelijaelämäsi on sinun näköistäsi

Vastoin yleisiä oletuksia opiskelijaelämä ei ole pelkkää bilettämistä, vaan tapahtumia ja kerhoja riittää moneen lähtöön. Lisäksi voit itse koota samanhenkisiä ihmisiä yhteen.

10. Asennoidu aloittamaan tenttiinluku ennen koetta edeltävää iltaa

Yhteen tenttiin tulee helposti luentomuistiinpanojen lisäksi monisatasivuinen kirja/monistenippu osattavaksi. Klassinen ”viime hetken paniikki on paras motivoija” -menetelmä voi kostautua pahan kerran.

11. Aloita vieroituskuuri äidistä ja kunnon kotiruoasta

Valtio ei tunnetusti sponsoroi kuuden ruokalajin illallisia. Hyödynnä opiskelijaruokaloita. Myöskään Hesen alennuskuponkeja ei kannata heittää roskiin.

12. Opettele käymään illanvietoissa vähintään kerran viikossa

Sen seitsemän sortin pippaloita riittää etenkin alkusyksystä, ja niissä opiskelutovereihin tutustuu kuin itsestään. Kannattaa kuitenkin muistaa piipahtaa niillä luennoillakin.

13. Lähde mukaan ainejärjestösi toimintaan

Vaikka opiskelutoverisi vaikuttaisivat ensi alkuun elämättömiltä olmeilta, ei kannata pelästyä. Lähde rohkeasti mukaan vaikka tapahtumatoimikuntaan, niin opit takuulla tuntemaan roppakaupalla mukavia ihmisiä.

14. Tutustu ainejärjestösi someen

Asteriskin Facebook-sivuilta löydät tapahtumista tietoa.

Asteriskin Instagram-tililtä näet, miten hauskaa opiskelujen ohella voikaan olla.