Asteriski viikko 3 ja mailikooste

  • 12.01.2020
  •  
  • 0 kommenttia

Hyvää toisen viikon loppupuolta 20-luvulta! Toivottavasti paluu arkeen on kohdellut kaikkia hellästi, jotta motivaatio uudenvuodenlupauksiin pysyisi yllä. Minä ainakin uskon sinuun, vaikka et itse enää uskoisikaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, jatketaan tulevan viikon tapahtumien parissa:

Tiistai 14.1.

Asteriskin ruutukerho / TV-corner klo 18-21 @Toimisto

Keskiviikko 15.1.

Hallituspäivystys Toimistolla / Board member at the Office klo 14-16 (Lauri)

Torstai 16.1.

Welcome Party @ Night Club Marilyn & Vegas klo 22

Perjantai 17.1.

Vuoden eka Alumnikerhon afterwork @ Portti klo 18-22

Sunnuntai 19.1.

Liikuntavuoro / Sports klo 13-15 @Educarium


——————————————————————————————————————–

ML-opiskelijoiden TEKin opiskelijaedustajien hakukuulutus

Opettajan pedagogiset opinnot

CampusSportin kevätkausi on alkanut

Koehenkilöksi PET-tutkimukseen?

Welcome Party 16.1.

Turun ITF Taekwon-Don peruskurssi

——————————————————————————————————————–


ML-opiskelijoiden TEKin opiskelijaedustajien hakukuulutus

Haluatko valtaa, verkostoja ja asiantuntemusta? Haluatko päästä vaikuttamaan valtakunnallisesti merkittävän ja vaikutusvaltaisen toimijan linjauksiin?

Matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskelijayhdistys (ML-opiskelijayhdistys) valitsee opiskelijaedustajat TEKin Nuorten valiokuntaan sekä valtuustoon tammikuussa 2020. ML-opiskelijayhdistys huolehtii, että myös matlu-opiskelijoiden etuja ajetaan TEKin sisällä ja nyt sinulla on oiva mahdollisuus päästä edustamaan matlu-opiskelijoita.

ML-opiskelijayhdistys hakee nyt neljää matlu-opiskelijaa seuraaviin paikkoihin

  • TEKin Nuorten valiokunnan varsinainen edustaja ja tälle varaedustaja (1+1)
  • TEKin Valtuuston varsinainen edustaja ja tälle varaedustaja (1+1)

Opiskelijavaikuttamiseen TEKissä (Nuorten valiokunta, Valtuusto) voit tutustua lisää osoitteessa https://www.tek.fi/fi/jasenyys/opiskelijajasenyys/opiskelijat-paatoksenteossa 

Mitä hakijalta vaaditaan?

Hakija tulee olla TEKin opiskelijajäsen, kuulua ML-opiskelijayhdistyksen jäsenjärjestöön sekä hakija ei saa olle DI-opiskelija. Aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ei vaadita. Kokemusta tärkeämpää on innostus ja motivaatio tulla mukaan toimintaan, vaikuttaa asioihin sekä oppia uutta.

Jos haluat hakea Nuorten valiokuntaan, varauduthan ensimmäiseen valiokunnan kokoukseen Vierumäellä 29.-30.1.2020 (mökkireissu). Lisäksi Nuorten valiokunnan ja valtuuston opiskelijaedustajille koulutustilaisuus 16.2.2020 Tampereella.

Kaikki kokouksiin liittyvät kulusi korvataan aina (esim. matkakulut ja hotellissa asumiset).

Haku on nyt auki osoitteessa https://www.lyyti.fi/questions/8d63fe5375 ja päättyy 19.1.2020!  Lisätietoa hausta voit kysyä 

Sanna Launiainen

satelau@utu.fi

Puheenjohtaja, ML-opiskelijayhdistys 

tai 


Tiina Nokelainen

tiina.nokelainen@tek.fi

Matlu-tykki / ML-opiskelijayhdistyksen pääsihteeri

Tekniikan akateemiset TEK

——————————————————————————————————————–

Opettajan pedagogiset opinnot

oletko kiinnostunut opiskelemaan aineenopettajaksi? Opettajan pedagogisten opintojen (aineenopettajakoulutus ja aikuispedagogiikka) haku on parhaillaan auki 31.1.2020 saakka.

Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan opiskelijoille järjestetään oma infotilaisuus opettajan pedagogisiin opintoihin liittyen ensi viikon tiistaina 14.1. klo 13-14 Quantumin auditoriossa. Koulutussuunnittelija Anni Mäki kasvatustieteiden tiedekunnasta kertoo opintoihin hakeutumisesta. Tilaisuudessa on mukana myös laitostemme aineenopettajakoulutuksesta vastaavia henkilöitä, joilta voit kysellä eri aineiden opettajaopintojen sisällöistä.

Voit lisäksi lukea opettajan pedagogisista opinnoista kasvatustieteiden tiedekunnan verkkosivuilta: https://www.utu.fi/fi/kasvatustieteiden-tiedekunta/opettajan-pedagogiset-opinnot.

——————————————————————————————————————–

CampusSportin kevätkausi on alkanut

CampusSport tiedottaa: kevätkausi on alkanut, tulevat kilpailut

  • Kevätkausi on alkanut

CampusSportin kevätkausi on käynnistynyt ja kevään liikuntamaksu on ostettavissa nettisivujemme verkkokaupasta osoitteessa www.campussport.fi. Kevätkauden (2.1.-30.4.2020) opiskelijahinta on 44€ ja henkilökuntahinta 55€. 

Erillismaksuiset kurssit tulevat myyntiin pe 10.1. klo 14. Kurssit käynnistyvät 27.1. alkavalla viikolla. Kurssitiedot löytyvät nettisivujemme liikunta-aikataulun kurssit-välilehdeltä: https://www.campussport.fi/fi/liikuntatarjonta/liikunta-aikataulu/. Tänä keväänä tarjolla on mm. retkiluistelua, improvisaatiota, painonnostoa ja katutansseja. Kursseille ilmoittaudutaan maksamalla kurssituote CampusSportin verkkokaupassa. Kursseille osallistuminen ei edellytä CampusSportin liikuntamaksun maksamista.

  • Tulevat kilpailut: jääkiekko, koripallo, e-sports

Järjestämme lukuvuoden aikana turnauksia ja kilpasarjoja useista eri lajeista. Kilpailuissa on erillinen osallistumismaksu ja niihin voi osallistua, vaikka ei olisi CampusSportin jäsen. Turnauksissa on lajista riippuen erikseen harraste- ja kilpasarja sekä omat sarjansa opiskelijoille ja henkilökunnalle. Lisätietoa kilpailuista sekä kevään kilpailukalenterin löydät täältä: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/info/

Jääkiekko
Milloin: 27.1.2020 alkaen joukkueiden omilla harjoitusvuoroilla. Jos joukkueella ei ole omaa harjoitusvuoroa, joukkueen kotipelit pelataan CampusSportin varaamalla pelivuorolla. Turnauksen arvioitu kesto on 4-6 viikkoa.
Lisätietoja: Pelaajilla tulee olla täysi suojavarustus pelatessa. Peliaika 2 x 20 min suoraa aikaa.
Kilpailumaksu: 60 €/joukkue
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.1.2020

Koripallo
Milloin: Arkisin klo 10-18 välisenä aikana 3.2.2020 alkaen
Missä: CampusSportin omissa liikuntatiloissa
Lisätietoja: Peliaika on 2 x 15 min. suoraa aikaa.
Kilpailumaksu: 60 €/joukkue
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.1.2020

E-sports: FIFA ja NHL
Milloin: Lohkovaiheen pelit 7. ja 14.2.2020. Pudotus- ja mitalipelit 28.2.2020. Pelit pelataan klo 10-17 välisenä aikana.
Missä: Publicum (Assistentinkatu 7), luokkahuone Pub126.
Lisätietoja: Pelipäivinä pelataan sekä NHL- että FIFA-turnaukset (PS4). Pelaaja voi osallistua molempiin tai vain toiseen lajiin.
Kilpailumaksu: 7€/henkilö
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.1.2020

Ilmoittaudu kilpailuihin: https://www.campussport.fi/fi/kilpailut/ilmoittautuminen/

Kilpailumme ovat osa CampusSport Cupia, joka on useista eri lajeista koostuva, koko kauden kestävä turnaussarja. Cup on jaettu kahteen osaan, jotka ovat joukkuelajit sekä mailapelien kaksinpeliturnaukset. Cupiin osallistuminen ei ole pakollista, voit hyvin osallistua myös yksittäiseen turnaukseen.

Hyvää alkanutta vuotta ja tervetuloa liikkumaan!

——————————————————————————————————————–

Koehenkilöksi PET-tutkimukseen?

Herättääkö musiikki sinussa tunteita? Tunnetko joskus pelkoa? Olet juuri etsimämme henkilö!
Osallistu siis aivotutkimukseen, jossa selvitetään mielihyvän, pelon ja empatian taustalla olevia aivomekanismeja.

Tutkimus koostuu PET- ja magneettikuvauksista Valtakunnallisessa PET-keskuksessa TYKS:ssä. Kuvauksissa mm. kuuntelet mielimusiikkiasi ja olet samassa tilassa elävän käärmeen kanssa ja samalla mittaamme aivojesi toimintaa. PET- ja magneettikuvaukset ovat rutiinitoimenpiteitä.

Osallistumisesta maksetaan korvaus.

Saatat soveltuva koehenkilöksi, mikäli olet:

 1.     Perusterve 20–50-vuotias nainen
 2.      Painoindeksisi on 20–30 kg/m2
 3.      Kuukautiskiertosi on suhteellisen säännöllinen
 4.      Kehossasi ei ole metallia eikä sinulla ei ole pysyvää ripsivärjäystä
 5.      Et ole metallialan työntekijä tai harrastaja
 6.      Et polta tupakkaa tai käytä nuuskaa säännöllisesti
 7.      Et käytä huumeita tai runsaasti alkoholia

Meille on tärkeää löytää mukaan ihmisiä, jotka nauttivat musiikista ja pelkäävät käärmeitä eri tavoin. Etsimme sekä paljon pelkääviä, vähän pelkääviä ja kaikkia siltä väliltä että paljon nauttivia, vähän nauttivia ja kaikkia siltä väliltä.

Ota siis meihin yhteyttä!

maria.h.paavilainen@utu.fi

Terveisin,

Maria Paavilainen, tutkimusavustaja, Turku PET Centre
Vesa Putkinen, tutkijatohtori, Turku PET Centre, vesa.putkinen@utu.fi

——————————————————————————————————————–

Welcome Party 16.1.

After new year it’s time to welcome the new international students studying in UTU, ÅA, TUAS, and Novia to Turku! Come to meet all the new international students in Turku, international tutors from all the universities and other international and internationally minded people!

WHERE: Night Club Marilyn & Vegas (Eerikinkatu 19, 20100 Turku)
WHEN: 16 January at 22
HOW MUCH: 3 € + cloakroom fee (or your free ticket!)

——————————————————————————————————————–

Turun ITF Taekwon-Don peruskurssi

In English below

Potkaise kevät käyntiin aloittamalla ITF Taekwon-Do hyvässä seurassa!

Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, joka tarkoittaa jalan ja käden tietä. Lajin osa-alueita ovat liikesarjat, ottelu, itsepuolustus, voimamurskaus sekä erikoistekniikat. Taekwon-Do on monipuolinen laji, joka kehittää harrastajaa niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Turun ITF Taekwon-Do ry järjestää uusille harrastajille tarkoitetun peruskurssin 8.1. alkaen. Kurssi sopii kaikille 15 vuotta täyttäneille, eikä yläikärajaa ole. Mukaan saa liittyä ja lajia kokeilla ilmaiseksi 12.2. asti, jonka jälkeen uusia kurssilaisia ei pääsääntöisesti oteta mukaan. Peruskurssi päättyy toukokuussa järjestettävään vyökokeeseen.

Peruskurssin harjoitukset järjestetään maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 19.30–21.00 Liikuntakeskus Alfassa (Raunistulantie 15).

Asusteeksi peruskurssille soveltuu t-paita ja verryttelyhousut tai muu urheiluun soveltuva asu. Lisäksi tarvitset lipokkaat tai sandaalit pukuhuoneesta harjoittelusaliin siirtymistä varten. Kelloja ja koruja ei käytetä harjoitusten aikana.

Peruskurssin kurssimaksu on 85 €. Tuomalla kaverin mukaan peruskurssille kumpikin saa 10 euron alennuksen kurssimaksusta!

Mikäli olet harrastanut lajia jo aikaisemmin, olet erittäin tervetullut jatkamaan treenaamista kanssamme! Jatkokurssilaisten harjoitukset järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Ilmoittaudu mukaan kurssille lähettämällä sähköpostia seuralle ja kerro milloin pääset osallistumaan ensimmäisen kerran. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
turunitf@gmail.com
turunitf.wordpress.com

In English

Take part in the Taekwon-Do Beginners Course and begin ITF Taekwon-Do!

Taekwon-Do is a Korean martial art which means the Way of the Hand and Foot. Different fields of this sport are patterns, sparring, self-defence, power breaking and special techniques. Taekwon-Do is a great activity that improves you not only physically but also mentally.

Turun ITF Taekwon-Do ry will organize the Beginners Course on Mondays and on Wednesdays at 7.30–9.00 pm at Sport Centre Alfa (Raunistulantie 15). The course is for all aged 15 and above. You may come and try for free and we will take new beginners to the course until February 12th.

The Taekwon-Do Beginners Course will be held on Mondays on the Mat 4 (starting on January 13th) and on Wednesdays (starting on January 8th) on the Mat 5. The course will end to the belt test which takes place on May.

T-shirt and sweatpants or other clothes suitable for work out are needed. Also, you’ll need some kind of slippers to be used while moving from the locker room to mat.

The course fee is 85 €. If you bring a friend with you, both of you get discount of 10 euros.

If you have already got into Taekwon-Do, you are more than welcome to continue training with us! The Follow-Up Course will be held on Mondays, Wednesdays and Sundays.

Enrollment for the course
Enroll yourself by sending email to us and please include the date when you are planning to participate for the first time.

Further information and enrollment:
turunitf@gmail.com
turunitf.wordpress.com (only in Finnish)