Asteriski viikko 50 & mailikooste

 • 09.12.2019
 •  
 • 0 kommenttia

Maanantai 9.12.

 • Hallituksen kokous klo 17-18 Toimisto
 • Lautapelikerho / Board games klo 18-22 @Arcanum

Tiistai 10.12.

 • Asteriskin ruutukerho / TV-corner klo 18-21 @Toimisto

Torstai 12.12.

Lauantai 14.12.

Sunnuntai 15.12.

 • Liikuntavuoro / Sports klo 13-15 @Educarium

P.S. Mukavaa pikkujoulukautta, paljon glögiä, pipareita ja yhteistä aikaa ystävien kanssa itse kunkin pimeneviin joulukuun iltoihin!

Jouluterveisin, tiedottajanne


Mailikoosteen aiheet:

 • Piparibileet 12.12.
 • Viimeisen tentin bileet / Party of the last exam 19.12.
 • Contact & Career -rekrymessut 21.1.2020
 • iGEM 2020 – maailman suurimpaan synteettisen biologian kilpailuun osallistuvan joukkueen rekrytointi

Piparibileet 12.12.

Pipari tuoksuu, ensilumi on satanut, Stockmannin jouluikkuna kiiltää ja Tuomiokirkon kuusen pystytys on aluillaan.

On siis legendaaristen Piparibileiden aika! Nämä kahden kerroksen tonttuiluhippalot kutsuvat jokaisen joulumielisen juhlijan mukaansa. Tänäkin vuonna piparinne paistaa Digit ja Kääntöpiiri. Tule siis tähän piparintuoksuiseen iltaan ja nauti railakkaasta menosta aamuun asti!

Bilettäminen starttaa klo 22 sekä yläkerran Marilynissä että alakerroksen Vegasissa. Sisäänpääsy näihin pippaloihin on vaivaiset kaksi euroa (2€). Nopeimmille hiihtäjille on tarjossa myös huikea haalarimerkki sekä piparia ovella!

MITÄ: Piparibileet 2019!
MISSÄ: Marilyn & Vegas
MILLOIN: Torstaina 12.12. klo 22
HINTA: 2€, nopeimmille haalarimerkki ja piparia!

https://www.facebook.com/events/544995379656283/

Gingerbread smell, the first snow has rained, the Stockmann Christmas window shines and the setup of the Cathedral Christmas tree has begun.

It’s time for the legendary Gingerbread Party! The two-floor elf hullabaloo invites every Christmas spirited party-goer to join the festivities. And as always, your gingerbreads are baked by Digit and Kääntöpiiri. So come join us on this gingerbready night and  enjoy the jolliness untill morning comes!

The party starts at 10pm in both upstairs Marilyn and downstairs Vegas. Admission is a hefty two euros (€ 2). The fastest skiers will also get a stunning overall badge and some gingerbread at the door!

WHAT: Gingerbread Party 2019!
WHERE: Marilyn & Vegas
WHEN: Thursday 12.12. at 10pm
PRICE: € 2, fastest ones will get overall and gingerbreads!

https://www.facebook.com/events/544995379656283/


Viimeisen tentin bileet / Party of the last exam 19.12.

In English below

“Koko sen ajan kun tunsin Htanoksen, hänellä on ollut vain yksi päämäärä: saada tutkinto valmiiksi. Jos hän saa kaikki äärettömyysnopat… hän voi saada sen sormia napsauttamalla…”

Tuntuuko, että noppia puuttuu ääretön määrä? Onko Kela yksi kostajista? Voiko todellisuus olla, mitä ikinä haluan sen olevan?
s
On vuoden viimeisten opiskelijabileiden aika! Viimeinen tentti on ohitse ja sitähän sopii juhlia kahdessa kerroksessa, kun sekä Lyni että Vegas ovat avoinna näissä bileissä. Opiskelustressihuolet voi unohtaa, kun sormet napsahtaa.

Sisäänpääsy bileiden bileisiin kustantaa vain 3 € ja sisältää nopeimmille huikean haalarimerkin. Kuulemma hullu titaani ja kostajat ovat myös piilottaneet aarteita Lyniin ja Vegasiin, joilla saa lunastettua itselleen pienen joululahjan.

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2543147839298550/

TL;DR:
MITÄ?: Viimeisen tentin bileet
MISSÄ?: Marilyn & Vegas
MILLOIN?: 19.12. klo 22 ->
KUI PAL?: 3 €
KUI?: KOSKA TENTIT ON LOPPU!

***********************

“The entire time I knew Htanos, he only ever had one goal: to finish his degree. If he gets all the infinity credits… he can do it with the snap of his fingers, just like that…”

Are you missing an infinite amount of credits? Is Kela just an avenger? Can reality be what I want?

It’s time for the last student party of the year! The last exam is done and that is a reason to celebrate. And celebrate we shall when both Lyn and Vegas open their doors for this party. Let all the studying-stress-worries fade away with just a snap of your fingers.

Entry is just 3 € including a marvelous (pun intended) patch for the fastest ones. We heard rumors, that the mad titan and avengers have hidden some treasures in Lyn and Vegas, which will let you redeem a small xmas present for yourself.
FB-event: https://www.facebook.com/events/2543147839298550/

TL;DR:
WHAT?: Party of the last exam
WHERE?: Marilyn & Vegas
WHEN?: 19.12. 10PM ->
HOW MUCH?: 3 €
WHY?: ‘CUZ NO MORE EXAMS!


Contact & Career -rekrymessut 21.1.2020

Haluatko tutustua alasi opiskelijoita etsiviin yrityksiin, saada ammattilaisten neuvoja työnhakuun ja kuunnella asiantuntijoita työelämän ajankohtaisista asioista?

Contact & Career -rekrytointimessut järjestetään jälleen 21.1.2020 Turun ICT-talolla kello 10–15! Contact & Career -messut ovat opiskelijoille suunnattu poikkitieteellinen työelämän tapahtuma, jossa sinulla on tilaisuus luoda kontakteja kiinnostaviin yrityksiin ja verkostoitua tulevaisuuden työnantajien kanssa.  Messut tarjoavat sinulle rekrytoinnin asiantuntijoiden apua työnhakuun monipuolisella ohjelmalla–aiempina vuosina tapahtumassa on ollut muun muassa CV-valokuvausta ja LinkedIn-konsultointia. Lisäksi messuilla on joka vuosi mielenkiintoisia vierailevia puhujia, joiden erityisosaaminen on vaihdellut kyberturvallisuudesta yrittäjänä toimimiseen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Olemme jo julkistaneet osan 2020 Contact & Career -messuille osallistuvista yrityksistä Facebookissamme, mutta älä jää paitsi myöhemmin julkaistavasta ohjelmasta ja puhujien esittelyistä! Seuraamalla tapahtumaa Facebookissa ja Instagramissa @contactcareer saat tuoreimmat tiedot tapahtuman tarjonnasta ja somearvonnoista. Löydät lisää tietoa nettisivuiltamme osoitteesta www.contactcareer.com, josta löydät ohjelman lisäksi viime tapahtumista kertovat messulehdet.

Merkitse siis 21.1.2020 kalenteriisi ja suuntaa tuolloin Contact & Career -messuille!

TLDR:

Mikä: Contact & Career -rekrytointimessut
Milloin: 21.1.2020 kello 10–15
Missä: ICT-talo
Miksi: Töitä ja työnhakuohjeita, maksutta mutta ammattimaisesti
Järjestäjä: ELSA Turku


iGEM 2020 – maailman suurimpaan synteettisen biologian kilpailuun osallistuvan joukkueen rekrytointi

In English below!

Haluaisitko lähteä syksyllä Bostoniin? Oletko kiinnostunut synteettisestä biologiasta? Osaatko ohjelmoida tai suunnitella nettisivuja? Oletko hyvä ihmisten kanssa? Tykkäätkö projektijohtamisesta? Haluatko tutustua uusiin tyyppeihin sekä Turun yliopistosta että Åbo Akademista? Pidätkö järjestötoiminnasta tai oletko kiinnostunut hyppäämään mukaan matalan kynnyksen järjestötoimintaan? Onko sittenkin markkinointi sinun juttusi? Team Aboa 2019 hakee seuraajaansa iGEM-kaudelle 2020!

iGEM (international Genetically Engineered Machine) on maailman suurin synteettisen biologian kilpailu, joka huipentuu loppusyksyllä 2020 Bostonissa järjestettävään Jamboreehen! Kilpailutyön tarkoituksena ei ole pelkästään toteuttaa tutkimusta labrassa, vaan mukaan tarvitaan monenlaista osaajaa, jotta pokaalipöytä saadaan tyhjennettyä.

Projektin suunnittelu alkaa heti joukkueen kokoonnuttua ja varsinainen laboratoriossa tehtävä tutkimus toteutetaan kesällä 2020. Kesän aikana ja sen jälkeen tarkoituksena on kerätä kaikki kesän aikana saatu informaatio iGEMin wiki-sivustolle, jonka toteutuksessa joukkueet saavat käyttää omaa luovuuttaan sekä HTML-taitojaan (Ei hätää, jopa meidän tiimi hallitsi tämän!). Lisäksi vuoden aikana tarkoituksena on levittää synteettisen biologian ilosanomaa sekä kumota tähän liittyviä tabuja.

Team Aboan infotilaisuus järjestetään 8.1. klo 16:00 Medisiina D Blokki 1:ssä. Paikan päällä kerromme tarkemmin tämän vuoden projektista ja siitä, mitä vuosi iGEMin parissa on tuonut mukanaan! Lisäksi kerromme minkälaisia ominaisuuksia haemme seuraavalta joukkueelta. Jos et pääse paikalle rekrytointitilaisuuteen, voit kysellä vuoden 2019 tiimiltä tiukkoja kysymyksiä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen turkuigem@gmail.com.

Jos olet kiinnostunut hakemaan seuraavaan joukkueeseen, niin voit laittaa vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen turkuigem@gmail.com. Hakijalta odotetaan englanninkielen taitoa ja hyvää käytettävyyttä tulevan vuoden aikana. Laitathan hakemuksen viimeistään 12.1.
Vastaa hakemuksessasi ainakin seuraaviin kohtiin:
Nimi
Koulutus/opiskeluala
Kielitaito
Lyhyt motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi ja osaamisestasi

Instagramissa voit seurata Turun joukkueen menoa @igem.aboa

Terveisin,
Team Aboa

——————————————————

Would you like to go to Boston next autumn? Are you interested in synthetic biology? Do you have skills in programming or web designing? Are you good with people? Is project management your thing? Do you want to meet people from both universities of Turku? Would you like to run an organization? Or is marketing your piece of cake? Team Aboa 2019 is looking for a successor!

iGEM is the largest and most widely know competition in synthetic biology in the world that culminates in the Great Jamboree in autumn of 2020. The purpose of this competition isn’t only to do research in the laboratory but instead every kind of skills are needed to empty the prize table!

The planning of iGEM project starts right after the new team gathers for the first time. The wet lab research will be implemented during the summer. The data from the wet lab experiments will be gathered into iGEM’s wiki sites in which the team gets to use creativity and HTML skills (No worries, we managed with this too!). Additionally, the purpose of this project is to spread knowledge about synthetic biology and break taboos related to GMOs.

Team Aboa’s info session will be held on 8.1. 16.00 at Medisiina D Blokki 1. There we’ll tell you more about our this year’s project and what we have personally gotten from it. We will also tell you what we are looking for to start the team of 2020. If you cannot make it to the recruitment, you can ask questions directly from Team Aboa 2019 by emailing to turkuigem@gmail.com.

If you are interested to be part of the next team, please send an informal application letter to turkuigem@gmail.com. Written and spoken English skills are expected in addition to good availability during the project so that the work can be completed. Please, send your application by 12th of January.
Please answer to the following questions:
Name
Education/Studies
Language skills
Usability over the next year
Short motivation letter of you and your skills

You can follow us on Instagram @igem.aboa

Best regards,
Team Aboa