Asteriski viikko 9 ja mailikooste

  • 23.02.2020
  •  
  • 0 kommenttia

Miten kehruuvalssi menikään? Kauhistuttaako ajatus daamin varpaille astumisesta? Vai oletko sittenkin parkettien partaveitsi?

Tule testaamaan kykysi, oppimaan uusia taitoja ja palauttamaan mieleen vanha osaaminen sunnuntaina liikuntavuorolla järjestettävässä tanssiharjoituksessa!

Torstaina on luvassa Turun yliopiston syntymäpäiväjuhlat, jonne haalareissa ja ylioppilaslakissa tulevat saavat tapahtumasta muistoksi uniikin Turun yliopisto 100 vuotta -haalarimerkin.

Samana iltana on Vegasissa luvassa Turvaseksibileet, jonne haalareissa tai muuten omana seksikkäänä itsenään tulevat saavat tapahtumasta muistoksi uniikin haalarimerkin.

Asteriskin laulukirja Teurastajan käsikirja on nyt saatavilla myös sähköisenä. Käy katsomassa!

https://laulukirja.asteriski.fi/

Olethan käynyt jo täyttämässä hakemuksen tuutoriksi? Haku on kuun loppuun asti auki, joten vielä ehtii!

Katsotaan seuraavaksi, mitä tuleva viikko tuo tullessaan, sekä mitä mailikoosteessa on:

Maanantai 24.2.

Hallituksen kokous / Board meeting klo 16 – 18 @Toimisto

Tiistai 25.2.

Hallituspäivystys Toimistolla / Board member at the Office klo 12 – 14 (Lauri)

Ruutukerho / TV-corner klo 18 @ Toimisto

Torstai 27.2.

Turun yliopiston 100-vuotissyntymäpäiväjuhlat klo 18

Pornositsit klo 18 – 22 @ Vegas

Turvaseksibileet klo 22 @ Vegas

Lauantai 29.2.

Tuutorihaku päättyy

Sunnuntai 1.3.

Vuosijuhlatanssiharjoitukset / Dance practice klo 13 – 15 @ Educarium

————————————————————————————————————

Kevättalvinen tervehdys Spektri ry:ltä

Asia Exchange -hakukuulutus

————————————————————————————————————

Kevättalvinen tervehdys Spektri ry:ltä

Heippa juuri sinulle!

Spektri ry. on Turun sateenkaariopiskelijoiden yhdistys. Meillä on kuukausittain toimintaa. Tänä vuonna yhdistyksemme täyttää 30 vuotta, joten syksyllä on tiedossa juhlat!

Juhlavuoden kunniaksi meillä on myös monia eri tapahtumia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Jäsenyyttä ei osallistumiseen tarvita, mutta sitseille jäsenemme pääsevät kaksi euroa edullisemmin kuin muut. Ensimmäiset sitsit muuten ovatkin jo 29.2. – Karkauspäivän kissasitsit nimittäin!

Tässä siis lähitulevaisuuden tapahtumia:
29.2. Karkauspäivän kissasitsit – https://www.facebook.com/events/1500027833484979/
7.3. Euroviisuilta
21.3. Hengailuilta

Kaikki nämä illat alkavat klo 18.00. Paikkana on Turun Setan olohuone, os. Eerikinkatu 22 A. Tervetuloa rohkeasti mukaan, sillä meillä ei kysytä, onko joku lintu tai kala. Spektrin FB-sivu on täällä: https://www.facebook.com/spektri.turku/ – tervetuloa katsomaan.

————————————————————————————————————

Asia Exchange -hakukuulutus

Hakuajat Aasian kohdeyliopistoidemme ensi syksyn lukukausille ovat päättymässä pian. Ensimmäiset hakuajat umpeutuvat huhtikuun lopussa ja seuraavat touko- ja kesäkuussa 2020. 

Me uskomme vahvasti siihen, että jokainen opiskelija hyötyy opintojen aikana hankitusta kansainvälisestä kokemuksesta. Haluamme tehdä sen mahdollisimman helpoksi tarjoamalla mahdollisuuden opiskella yhdessä maailman hienoimmista maanosista, Aasiassa. 

Hae jo tänään ja varmista opiskelupaikkasi muiden kansainvälisten vaihto-oppilaiden joukossa yhdessä alla olevista kohteistamme.  

ETELÄ-KOREA 

Etelä-Korea on maailmankuulu maan korkeasta koulutustasosta ja sen pääkaupunki Soul menestyy vuosi toisensa jälkeen maailman parhaiden opiskelijakaupunkien vertailussa. Eikä ihme, sillä korealainen kulttuuri ja elämäntapa imaisevat toden teolla mukaansa. Paikallinen kohdeyliopistomme on arvioitu maan parhaaksi kansainväliseksi yliopistoksi.  

TAIWAN 

Taiwan on yksi Itä-Aasian parhaiten varjelluista salaisuuksista. Pääset lukukautesi aikana tutustumaan ainutlaatuiseen yhdistelmään kaunista luontoa, rikasta kulttuuriperintöä ja modernien suurkaupunkien sykettä, unohtamatta taiwanilaisten hämmästyttävää vieraanvaraisuutta. Maa on yksi maailman turvallisimmista ja se on kuuluista avoimesta ilmapiiristään ja korkeasta elintasostaan, jossa opiskelijabudjetilla pärjää kuitenkin mainiosti. Kohdeyliopistomme kurssit soveltuvat parhaiten kaupallisten alojen opiskelijoille, mutta myös muille löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja.  

MALESIA 

Malesia on noussut vauhdilla yhdeksi kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden suosikkikohteista, eritoten maan pääkaupunki Kuala Lumpur. Se on yksi Aasian tärkeimmistä liike-elämän ja koulutuksen keskuksista, jossa eri maiden kulttuurit, uskonnot ja tavat kohtaavat kiehtovalla tavalla. Kuala Lumpur on täydellinen vaihtokohde kenelle tahansa kohdeyliopistomme korkealaatuisen opetuksen ja laajan kurssivalikoiman sekä Malesian alhaisten elinkustannusten, mahtavan ruokakulttuurin ja miellyttävän ilmaston ansiosta.  

VIETNAM  

Vietnam tunnetaan nykyisin monipuolisena matkailukohteena, josta löytyy jokaiselle jotakin. Huikean kaunis luonto ja mielenkiintoinen kulttuuri tekevät maasta eksoottisen ja houkuttelevan. Vietnamin sijainti Mekong-joen varrella mahdollistaa matkustamisen naapurimaihin helposti myös maata pitkin. Opiskelu kohdeyliopistossamme yhdessä maan suurkaupungeista on tilaisuus kehittää omia vahvuuksia ja verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa kansainvälisessä ympäristössä.  

INDONESIA  
Indonesia on yksi maailman kauneimmista kohteista, mutta myös paljon muuta. Yksi maailman väkirikkaimmista valtioista on myös yksi maailman merkittävimmistä talousalueista. Lukukausi tai lukuvuosi Indonesiassa on parhaimmillaan merkittävä valttikortti työelämässä ja takuulla ikimuistoinen kokemus. Sadat opiskelijat vuosittain valitsevat Balin vaihtokohteekseen. Kohdeyliopistomme kuuluvat oman alueensa parhaiden korkeakoulujen joukkoon ja tarjoavat ikimuistoisen vaihtokokemuksen indonesialaisen kulttuurin kehdossa.  

THAIMAA 

Thaimaa on yksi Aasian helpoimmista ja suosituimmista vaihtokohteista länsimaalaisille opiskelijoille. Ystävälliset ja avuliaat paikalliset, matalat elinkustannukset ja loputtomat vapaa-ajanviettomahdollisuudet tekevät Bangkokista ja Phuketista matalan kynnyksen kohteita kenelle tahansa. Bangkok on maailmankuulu metropoli, kun taas Phuketista löydät kaikki saarielämän parhaat puolet. Molemmissa kaupungeissa pääset myös opiskelemaan maan parhaisiin lukeutuvissa yliopistoissa. 

  •  

UUTTA 

FOREIGN TRADE UNIVERSITY (HO CHI MINH CITY, VIETNAM) 

Foreign Trade University on yksi Vietnamin parhaista yliopistoista opiskella kansainvälistä kauppaa. Koululla on erinomainen maine Vietnamin lisäksi ympäri Aasiaa. Voit valita lukuisista kursseista ne, jotka koet kiinnostaviksi ja omia opintojasi tukeviksi. Tapaa ihmisiä ympäri maailmaa, tutustu paikalliseen kulttuuriin ja rakenna kansainvälistä verkostoasi. Koe Ho Chi Minh City, sen pilvenpiirtäjät ja historialliset pikkukujat! 

BALI BUSINESS FOUNDATION PROGRAM (WARMADEWA UNIVERSITY)  

Warmadewa Universityn uusi ja ainutlaatuinen Bali Business Foundation Program keskittyy opetuksessaan yrittäjyyteen ja yrityksen perustamisessa tarvittaviin taitoihin. Ohjelma sisältää runsaasti tutustumiskäyntejä ja yritysvierailuja, joiden avulla saat valtavasti käytännön vinkkejä yrittäjyyteen Balin kansainväliseltä yrittäjä- ja start up -yhteisöltä. Eri puolilta maailmaa tulevista opiskelijoista saat mukaasi valmiin kansainvälisen ja saman henkisen verkoston tulevaa työelämää varten.  Inspiroivampaa ympäristöä ja yhteisöä on vaikea löytää liikeideasi jalostamiseen. Hae jo tänään! 

UNDIKNAS UNIVERSITY (INDONESIA, BALI)  

Undiknas University on uusin kohdeyliopistomme Denpasarissa, Balin saaren pääkaupungissa. Alueensa parhaaksi yksityiseksi yliopistoksi rankattu Undiknas University tarjoaa laajan kurssivalikoiman ja mahdollisuuden opiskella samoilla kursseilla sekä paikallisten tutkinto-opiskelijoiden että kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.  
Yhdistä opiskelu modernilla kampuksella ja huikea mahdollisuus tutustua paratiisisaareen vapaa-ajalla!  

KESÄYLIOPISTOT AASIASSA 

Mikäli kokonainen lukukausi vaihto-opiskelijana ei sovi kalenteriisi, kuukauden mittainen kesäyliopisto-ohjelma on mitä mainioin vaihtoehto. Pääset tutustumaan täysin uuteen kulttuuriin, opit vieraan kielen perusteet, kasvatat kansainvälistä verkostoasi ja edistät vieläpä opintojasi kotimaassa. Kesäyliopistot ovat loistava mahdollisuus opintopisteiden ja kansainvälisen kokemuksen kartuttamiseen myös heille, jotka eivät työskentele kesän aikana. Vuoden 2020 kesäkoulut järjestetään heinä-elokuussa seuraavissa kohdeyliopistoissamme.  

KUKA VOI HAKEA? 

Käytännössä kuka tahansa, jolla on opiskelupaikka korkeakoulussa. Monet opiskelijat valitsevat Asia Exchangen, jos eivät löydä sopivaa tai kiinnostavaa kohdetta oman korkeakoulun kahdenvälisistä vaihtoehdoista, eivät tule valituksi haluamaansa paikkaan, haluavat varmuuden vaihtokohteestaan heti tai myöhästyvät oman korkeakoulunsa hakuajoista. Sinulla on myös mahdollisuus hakea kahdelle peräkkäiselle lukukaudelle yhteen tai kahteen eri kohteeseen. Lue täältä, mitä hyötyjä kokonainen vaihtovuosi Aasiassa tuo tullessaan. 

Asia Exchangen kohdeyliopistot veloittavat opiskelijoilta lukukausimaksun, johon sisältyy myös Asia Exchangen täysi palvelu. Kohdeyliopistojen opetuskieli on englanti, mutta et tarvitse erillistä maksullista todistusta kielitasotestistä. Pääset myös opiskelemaan paikallisen kielen perusteita jokaisessa kohdeyliopistossamme.  

Hakuajat syksyn 2020 lukukausille päättyvät huhtikuun ja kesäkuun 2020 välillä. Tarkat kohdekohtaiset lukukausien ja hakuaikojen päivämäärät löytyvät täältä

Hakuohjeet ja -kriteerit vaihtelevat kohteittain. Lue täältä tarkat yliopistokohtaiset hakuohjeet. Suosittelemme myös lämpimästi tutustumaan aikaisempien opiskelijoidemme tarinoihin tai kysymään heiltä käytännön kokemuksia elämästä ja opiskelusta Aasiassa. 

Jätä hakemuksesi jo tänään, ja voit alkaa valmistautua yhteen elämäsi ikimuistoisimmista jaksoista!